10 de setembre 2009

CAVALLERS 9: AFRICAN WALL, ARRIBA EL 7a!


Un altre dels sectors estrella de Cavallers, aquest sobretot molt freqüentat a partir de mitja tarda, quan li arriba l’ombra. De nou una curta aproximació afavoreix una certa massificació. Les vies més sol·licitades són les de la zona dreta on trobem les arxiconegudes i fotogèniques “Todo a 100” (L1: el 6b més bonic del món,...Luichy dixit!) i “Somos los conguitos”. Totes les vies d’aquesta zona discorren per impressionants plaques de granit negre força verticals i amb bolets i regletes. És un bon sector per anar si la cordada és molt antagònica en quan a grau ja que a la dreta tenim un bon grapat de vies de V i 6a, i a l’esquerra, per la característica placa negre, un bon grapat de vies de 7a-7c. Menció a part per la impressionat placa desplomada i fissurada de la Smith Rocks (8a).
Atenció perquè després de pluges la paret acostuma a romandre uns quant dies xorrejant (d’aquí el característic color negre). Hi passem un dia sencer fent:

-Katanga *, V, 25m.
Nesa i un servidor al perfecte diedre de la Katanga (V)
-Mandinga, 6a, 25m.
-Zimbawe, V, 25m.
-Con bombo*, 6a, 30m.
(atenció: segona meitat fàcil però expo; només 2 parabolts en uns 15 metres).
-Todo a 100 (L1)*, 8a o A0 (2p.) + 6b, 45m.(possible amb corda de 70 ja que el descens només té uns 20 metres. Cal treure les cintes en tope rope).
Dos moments del L1 de "Todo a 100" (6b). El primer correspon al punt just on s'inicia "Somos los Conguitos" (7a).

-Somos los conguitos (L1)*, 8a o A0 (2p.) + 7a, 25m. Sí, sí, ja sé que no estic comentant res de cap via, però d’aquesta no me’n puc estar, jejeje. Es tracta d’una placa superestètica de granit molt negre adornat amb alguns bolets i cigronets (els conguitos!). Per accedir-hi utilitzem el primer tram de la Todo a 100. Des del primer moment, aquesta via em va donar molt bon rotllo i veia possible encadenar-la. El primer dia que ho vaig intentar van ser quatre pegues cada cop més nets, però un pas se’m resistia (en tope-rope me’l treia, ggrrrrr!). Al final, l’últim dia a primera hora del matí, per fi em vaig cruspir els conguitos a la primera i posant cintes.
Un escalador basc acabant el L1 de "Todo a 100". La "Somos los conguitos va just per l'esquerra de la xorrera blanca.

10 comentaris:

Gemma ha dit...

FELICITATS, FELICITATS, FELICITATS!!!
Espero que aquest sigui el primer de molt més, eh?
Esteu fets uns bous, parella!

Aqui Hay Magnesio... ha dit...

Me hace gracia eso de que Todo a cien es el mejor 6b del mundo. Cuando yo la hice ya se decia; pero la vía empezaba con dos maravillosos pasos de A0.

Si sigue así, ¿cómo puede ser una via que empieza con pasos de A0 el mejor 6b del mundo? Como mucho será el mejor 6b/A0 del mundo....

Por cieto, felicidades por tu 7a/A0.

Pietro ha dit...

Hombre, que conste que yo no he dicho eso, simplemente he parafraseado a Luichy y de todas formas él tampoco dice "el mejor" sinó el más bonito, y ya se sabe que el gusto es muy subjetivo. Pero vaya, hay que reconocer que bonita y fotogénica si que es la plaquita esa!
Respeto los 2 A0s, pues si, desmerecen un poco, pero de momento el 8a aun me queda lejos,jejeje. Tampoco le doy mucha importancia al tema; hay vias que empiezan por un árbol, otras encima de un pedestal, otras con un paso de hombros...éstas empiezan con dos A0s, que el vamos a hacer.

Pietro ha dit...

Por cierto, gracias por las felicitaciones y por leer mi blog ;)

Ferran Guerrero ha dit...

Lo que comenta aquí hay magnesio tiene en parte razon, la Via Todo a 100 es 8a, encadenando al Rotpunkt sin realizar el paso de A0 de la entrada, lo que pasa que la mayoria de gente sube por allí haciendo el A0 y despues la travesia, parte de razon no le falta, yo la he encadenado con la entrada y es dura, porque es un paso de bloque muy bestia, la primera ascensión corrio a cargo de Pedro Pons, pero el resto de la via es una obra de arte.

Felicidades por la cronica, me parece que aquellos dias coincidimos, lo que pasa que no coincidimos a pie de via.

Un saludo.

Pietro ha dit...

Hola Ferran, sí ja vaig veure algun dels teus posts. Jo hi vaig ser entre el 3 i el 18 d'agost.
Evidentment teniu raó amb el tema de la Todo a 100, la Somos los conguitos i unes quantes germanetes més que han apregut a als seus dos costats, crec que totes entre 7a i 7c. Totes aquestes vies comparteixen entrada, i com molt bé dius totes les ressenyes la marquen de 8a. Les mateixes ressenyes però, et donen el grau de les vies fent aquests dos passos en A0. La veritat és això és el que fan el 99 % dels escaladors que s'hi posen, entre els quals m'hi compto, doncs la bellesa de les vies justifica fer aquesta trampeta al començament.
Després de passar-hi tantes vegades i encegat per l'eufòria d'haver encadenat el 7a gairebé m'oblido d'aquest petit detall, però és cert que al posar el grau de les vies ho hauria d'haver reflectit,...així que ho rectifico i llestos.

Llorenç ha dit...

Molt bó!!! felicitats!!
bona progresió!
anims que vas fort!!!

Pol Cruells ha dit...

Moltíssimes felicitats pel 7a, Pere! Ja m'agradaria a mi acostar-m'hi! Respecte als comentaris, precisament avui hem anat a la Clave Omega (Sant Llorenç)i resulta que és un preciós 6c que comença fent dos o tres metres pel tronc d'un arbre, fet que no li resta gens d'encant. Felicitats company!

Rai ha dit...

Molt bé Pietro, de fet ja trigaves a superar-te, que no serà per falta de dedicació, no? Per cert, que vas dinar després?

Pietro ha dit...

Eiii Raimon, sí noi no sóc gaire "productiu", si el grau depengués només de la dedicació ja hauria d'estar fent 7c, jejeje! Però ja saps que jo sóc una mica vividor,... ara que només vaig dinar un trist entrepà. La celebració va arribar a la tarda, fent unes birres amb uns colegues de Burgos, i al vespre obrint una ampolla de Priorat, jeje!
Bueno, ja tens els genolls ben engrassats? ja tardem a fer una vieta "altiplà" eee!