10 de setembre 2009

CAVALLERS 8: PARET DE L'INGLÉS


Una petita joia (o gran, perquè de petita no en té res!) és aquesta paret encara poc coneguda. El motiu és que a la guia només hi apareixen 7 vies, però en Luichy ja ens avisava de les seves intencions a la guia de Cavallers: “seria ideal que contase con unas cuantas vías más, pues el potencial del área es enorme”. Doncs bé, actualment ja en té 32 !
Yolanda al L1 de Camí per experts (6b)

Tot i que la paret és espectacular i compta amb vies força variades i llargues (fins a 100 metres), per mi té alguns petits “inconvenients” que segurament impediran la seva massificació. El primer és que l’orientació és sudest i a l’estiu el sol hi peta de valent fins ben bé les 17:00. El segon és que l’accés és força llarg i entretingut, incloent una travessa horitzontal i aèrea equipada amb passamans per sobre les aigües del pantà (zona corresponent al sector El Submarino on també es pot escalar quan el nivell de les aigües és més baix). El tercer i últim és que degut precisamnet a aquesta poca freqüentació i a la joventut de les vies el granit encara té unes quantes llastretes que es trenquen o es desfan en sorreta sota els nostres peus. Tenint en compte que la majoria de passos clau són d’adherència aquest fet dificulta bastant l’escalada.
Un cop més les tempestes de mitja tarda ens fan fora del sector abans d’hora i només podem fer tres vies, però llargues llargues:
-Porco cane (L1)*, 6a, 50m.
-Estátuas mudas e inmóviles, 6b+, 25m. (no encadeno, aquesta és de les que necessita un bon sanejament!)
-Avec le temps (L1 i L2), V+ i 6a, 70 m.


Yolanda al L1 de Camí per experts (6b), i jo mateix al L1 de Porco cane (6a)

Aaa se m'oblidava: aquest dia vam conèixer la Yolanda i l’Iván de Burgos, una parella molt agradable amb qui vam compartir força moments d'escalada i crevesetes.