16 de desembre 2007

ROCA ROJA DE CORONES

Aquest cap de setmana els homes del temps ens han acollonit una mica (tenen tantes ganes que nevi i que plogui que se’ls en va la mà a l’hora de posar els símbols al mapa!) i segur que a l’hora de la veritat no farà res de bo!...De fet estic escrivint aquestes línies el dissabte al vespre i ara ja diuen que per demà ja haurà passat el “temporal” i farà bon temps. La veritat és que preferiria que aquest cop no s’haguessin equivocat perquè, a aquest pas, d’aquí dos mesos ens haurem de dutxar amb ampolletes de “Font Vella Go”. Bé, la qüestió és com que pintava pitjor el diumenge, aquest dissabte hem anat amb en Joan a la Roca Roja de Corones. Podrem comprovar si realment és tant bon sector d’hivern com diuen, i si les vies són tan dures, com també diuen. Un cop ben tornat a casa, puc respondre que sí a les dues incògnites. De fet, hem deixat el cotxe a -2ºC i hem acabat escalant en màniga curta al costat d’una vintena de “lolos” (...fins i tot algun amb el pit a l’aire!). He de dir , però, que una cosa si que l’han encertat els mentiròlegs: hem acabat el dia sota una nevadeta ben maca.

Si, si...encara que sembli mentida és el mateix dia!

Respecte les vies?...doncs sí, són bastant duretes, bàsicament de pila, sobre un calcari força acceptable. Els seguros els hem trobat més lluny que a prop, si més no a les vies que hem provat nosaltres, amb especial menció per les primeres xapes molt altes, tot i que en la majoria dels casos és fàcil arribar-hi. La mitjana, uns 6 o 7 parabolts per vies de 20 metres. El currículum del dia ha estat:
  • Mixtura, V+ (*): l’únic cinquè de l’escola. Està bé, però és una mica discontínua i té els seguros força separats, amb caigudes potencialment perilloses.

  • Espina dorsal, 6a+(*): Li posem les cintes al baixar de l’anterior. Començament més difícil del que sembla i final tan rar i tècnic com sembla.

  • La Bomba, 6b (***): Bona via de pila. Sempre hi ha canto i no té cap pas excessivament difícil. L’únic secret és intentar dosificar les forces i no equivocar-se. (Foto dreta).
  • Neobacitrín, 6b (**): Un altre bon 6b, semblant a l’anterior però amb un final més tècnic que a mi em costa de veure a vista i acabo caient. Després m’adono de l’error i el pas acaba sortint.
  • Lucky la bola, 6a (**): Millor via del que aparenta des de baix. A la part de dalt té alguns passos força interessants amb cantos sorpresa. El Joan la fa de primer i tot i haver-la de treballar força li surt bé, cosa que el posa molt content.

  • Carlí, 6c (*): La provo en tope rope, amb l’esperança de fer-la després de primer si li veig color...però no n’hi veig!...la segona meitat discorre per una placa vertical molt fina i compacte amb algunes regletes en general romes i fins i tot sobadetes. Vaig traient els passos aïlladament, però em veig incapaç d’encadenar tota la seqüència. A la guia la graduen de 6b+/6c. Jo m’inclino més per 6c i no dels fàcils precisament.

  • Benemèrita, 6a+ (***): Bona i variada via amb menys passos de diedre del que es podria preveure des de baix. Animat per l’èxit anterior, en Joan també s’atreveix a obrir aquesta. L’ha de lluitar encara més que l’anterior però també li acaba sortint: Felicitats Joanet!
  • L’Esquirol, 6c (**): Novament la provo en tope rope,...de moment encara no m’atreveixo amb els 6cs de Corones. També la trobo duríssima, però potser li veig més possibilitats d’encadenament a que a la Carlí. A mitja via en Joan em pregunta: m’has tirat magnesi o està nevant? –nevant!!!??, però si fa sol i estic suant! –És la via Pere, és la via el que et fa suar. M’haig d’espavilar per acabar-la ràpid i recollir les cintes perquè la cosa s’anima per moments.

Bosc de Corones: mig centímetre de neu pols, 100% de vies obertes

El Joan, "l'alpinistaderevista" sota la intensa nevada

10 comentaris:

Josep Barberà. ha dit...

Els meteoròlegs!.Els hi fem massa cas.I si,tenen tantes ganes d'anunciar pluja que...no n'encerten ni una!.
Per aquestes terres dels sud,bon dia dissabte i bon dia diumenge.De la llevantada res de res,sol solet i prou.
Apa,salut i a tibar,que això dura dos dies!.

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ei Pere, sembla mentida que amb el fred que fèia aquest cap de setmana hi hagués llocs amb tan bona temperatura...Corones sembla dur eh? però t'estàs posant molt fort pel que veig, eh! i la nevada quina il.lusió!!

Anònim ha dit...

Hola Pietro! vaaaaaaaaaja! quina aventura. Un cop hi vam escalar amb la Gemma i déu n'hi dó! sí que són duretes...

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ei Pere, que me n'oblidava, m'agrada el canvi de capçalera, fotos prou xules!

Pietro ha dit...

Gràcies Jaume!. Et proposo un joc: has d'endevinar a quins 6 llocs correspon cada tipus de roca ;) ?

Xavi ha dit...

A mi em va passar una vegada a Gelida, també va acabar l'escalada nevant. I no anàvem tant equipats com l'alpinistaderevista així que cap a casa falta gent....

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Vaja Pere, no sembla difícil la reva proposta i més com ens coneixem, per a mí la 1ª és Còrsega, la 2ª ésés la única que em despista...la 3ª Montserrat la 4ª Canaleres al Baell, la 5ª Kalymnos i la 6ª Perles, m´he equivocat de gaires?

Pietro ha dit...

Ei Jaume, bastant bé ;)
N'has fallat dues, però la primera té trampa, perquè de fet no és una roca on s'escali; és la Capadocia. L'altre que has fallat és la última que és Vilanova de Prades (em sembla que aquí també tens excusa, perquè no hi has anat oi?). I la que et despista també té una mica de trampa, perquè torna a ser Montserrat, concretament la Tuaregs.

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Sí que he anat a Vilanova de Prades, però la veritat, no m'hi ha fet pensar...per cert que us vagi molt bé per Mallorca, no fareu psicobloc oi? que l'aigua és molt fred a aquests díes, ahir vaig parlar amb la Gemma i farem una matinal diumenge, si encara sou per aquí podríem coincidir, sinó que disfruteu!

Anònim ha dit...

Making money on the internet is easy in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat system[/URL], You are far from alone if you don't know what blackhat is. Blackhat marketing uses not-so-popular or misunderstood methods to generate an income online.