16 de setembre 2008

MORELLA 2: ROQUES DEL MASMUT - ARESTA G.A.S.

…I evidentment, estant a Morella no podia faltar la visita de rigor a les Roques del Masmut. Un lloc cinc estrelles d’escalada clàssica a només mitja horeta de casa! Per aquesta ocasió escollim una de les vies més assequibles i més repetida, encara més des del recent reequipament: l'Aresta del G.A.S. (165m, V+). Va ser una tria poc ambiciosa, però és que feia molt que no fèiem via llarga d’aquest estil, sobretot la Nesa (més d’un any) i no ens volíem complicar la vida. A més, com diuen per allí, “Masmut és Masmut”, i el lloc imposa molt: la solitud, el silenci, el vent, el vol dels voltors... Prova de la popularitat d’aquesta via és que per primera vegada al Masmut trobem dues cordades més i les dues a L’Aresta G.A.S. I el més increïble és que la cordada del davant em sona molt...ostres són els Kutrescaladors (l’Antxi i el Llorenç)! Ens estem acostumant a trobar-nos als llocs més inversemblants: primer va ser al Gran Diedre de l’Agulla Superior d’Amitges i ara aquí.

Pere al L2
Pel que fa a la via, decidim entrar per la variant directa (V+ o Ao) i sortir per la variant de la dreta fàcil però molt espectacular i aèria. Amb aquestes dues variants la via queda molt homogènia en el IV+/V. Està completament equipada amb parabolts i ponts de roca (bagues i cables d’acer) i només cal portar 10 cintes (algunes de llarguetes). Però al tanto, com és habitual al Masmut, en alguns trams s’ha d’escalar bastants metres entre seguros! La via és força mantinguda i de tant ens tant cal superar les típiques panxetes de la zona, per sort sempre amb bons cantos. La roca molt més bona del que aparenta a simple vista, de fet, entrant per la variant directe, gairebé la podríem qualificar d’excel·lent.


L'Antxi i el Llorenç al L3 i la Nesa al mateix llarg

En definitiva, va ser una bona tria i vam gaudir força de la via i de l’ambient del Masmut.
Podeu trobar la ressenya d'aquesta via i molta més informació del Masmut en aquesta web.

3 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Renoi Pere! com abuses, la cara que fa la Nesa amb el MOtxillot, ja et val!!

Llorenç ha dit...

Bones!!

per fi la piada!!! ja la trobava a faltar!! veig que tampoc us vau mullar vosaltres..a nosaltres ens van caure 4 gotes i prou..

una bona via per entrar a coneixer el Masmut....per mí més fàcil que la Picotasso!

felicitats per l'escalada...

on ens veiem el proper cop? je je je...

Pietro ha dit...

Hola Llorenç, sí noi vaig molt retrassat!...ara és quan m'adono realment que aquest estiu he fet molta feina! Respecte la Picotasso no sé que dir-te; potser la Picotasso és més discontínua però els passos clau són més difícils i amb una mica més de vidilla entre seguros. En qualsevol cas si entres a la G.A.S. per la variant directa llavors no hi ha color: és més dificil la G.A.S. . El que està clar és que totes dues són una bona opció per estrenar-se al Masmut.
Mmmm, el proper cop, si seguim la mateixa freqüència, serà d'aquí dos estius i ben lluny ;)

Jaume: a la Nesa li va fer molta gràcia el teu comentari, però diu que no n'hi ha per tant, que la cara no era per culpa de la motxilla sinó per culpa de les panxetes masmutianes ;)