12 de setembre 2008

VACANCES (2a part): MORELLA



La segona part de les vacances la vam passar a Morella. La capital de la comarca dels Ports (Castelló) no és que sigui un destí típic d’escalada, però a un radi d’una horeta de cotxe tenim un grapat de zones interessantíssimes tant d’escalada esportiva com de clàssica. A més, un detallet important, la meva família hi té casa de tota la vida i tampoc és qüestió de desaprofitar-ho!
A Morella mateix hi ha un grup de gent força actiu en temes de muntanya, la
Societat Esportiva Espemo, que mica en mica estan divulgant informació sobre zones d’escalada al municipi: la paret de la Font Donzella, la Penya Alta (Mola d’en Camaràs)...I segur que encara queden altres “secretius” que jo desconec. A la mateixa ciutat de Morella, a les parets de sota el castell, hi ha unes quantes vietes testimonials. La característica dominant de totes aquestes zones és la tranquil·litat absoluta (difícilment coincidirem amb altres cordades) i un ambient salvatge i sever presidit pel vol dels voltors, o la mirada atenta d’alguna cabra hispànica.

Mapa amb les zones d'escalada properes a Morella

No cal dir que a la zona no li manquen altres atractius per passar-hi uns quants dies: pobles arrapats de forma increïble a dalt de muntanyes, castells, festes, tradicions i gastronomia típica de la zona, etc.
En els propers posts us presentaré algunes de les zones d’escalada que hem visitat aquests dies.

2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Hola Pere, quanta feina pendent eh!!
aquest estiu l'heu aprofitat a fons.
Morella la conec d'una visita que hi vaig fer fa molts anys i em va agradar molt, per cert, vas poder fer la Sànchez?

Pietro ha dit...

Ui Jaume Morella ha canviat molt els darrers anys. Ho han arreglat tot molt perquè ja fa temps que persegueixen la declaració de Patrimoni de la Humanitat i tothom s'hi està volcant. Segur que ara encara t'agradaria més!
No al final, el company de cordada no va poder. Ahir Dijous vam anar al Pic de l'Àliga (St Andreu de la Barca). Una zona força peculiar amb el grau molt , però que molt dur!