14 de setembre 2008

MORELLA 1: LA SARRATELLA


La Sarratella és una petita escola que encara està en plena expansió i de fet nosaltres portàvem una ressenya amb 15 vies i en realitat en vam trobar unes 25 entre 5c i 7b. També vam trobar una corda fixa lligada en una reunió, cosa que demostra que algú encara hi està treballant. Un dels últims en deixar-hi empremta va ser en Luichy que ens ho va explicar aquí. Això pel que fa al sector d’escalada esportiva de Les Escales o Placa de l’Ermita, perquè a La Serratella també hi ha un parell més de sectors amb vies de 2 o 3 llargs.
Geogràficament queda situada a la Serra d’en Galceran, prop del municipi d’Albocàsser i a uns 60 km. al sud-est de Morella. És un bon sector per les tardes d’estiu ja que està força elevat i hi arriba l’ombra de les 14:00. La roca és un calcari molt compacte i vertical però, per sort té algunes fissures i llastretes que faciliten l’escalada a les vies “fàcils”. A les més difícils l’escalada és molt tècnica, de ditets i de continuïtat, ja que els únics punts dèbils són foradets i regletes romes,... tot bastant dur!
El grau ens va descol·locar bastant perquè a la ressenya que portàvem posava una cosa, però a la paret, amb pedres sikades i pintades, en posava una altra de ben diferent; entre mig i un grau més sempre!. En general vaig trobar més encertat el grau pintat in situ, tot i que era bastant heterogeni; en alguns casos encara trobo que es quedava curt mentre que en d’altres era massa generós. Si hi aneu millor que us agafeu la graduació de forma molt orientativa i no trieu les vies en funció d’aquesta graduació sinó de les vibracions que us donin. Això sí, l’equipament molt generós i bo a base de parabolts. Vam fer les següents vies:

-Up skirts, 6a, 15m, (*). Rareta, moltes coses romes. Ens posa en situació.
-Algocacer, 5c, 12m, (*). Un pas tonto al final.
Nesa a Algocacer (5c) i les parets amb l'evident Fissura Maestrat

-Show must go on, 6a+, 10m, (**). Verticalitat, llastretes i passos llargs i tècnics.
-Fissura Maestrat, 6a+/6b, 20m, (**). Bona via de fissura amb un pas molt més difícil i tècnic que la resta.
-Arkadio, 6b+, 20m, (***). Excel·lent via, molt variada. Supera un sostre i desprès segueix una placa vertical i fissurada.
-JoseyMaite, 5c, 20m, (*). Fàcil fins al final on hi ha un passet.
-No Svares, 6c, 20m, (**). A la ressenya només posava 6b i a la paret 6b+/6c. A mi em va semblar una duríssima via de finura i continuïtat. Molt dolorosa pels peus! No la vaig encadenar tot i fer-li dos intents.

En resum, bon sectoret que es mereixeria altres visites, però sobre el qual ens caldria més informació,...algun voluntari?

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Ep! Ja veig que a Morella ens hi haureu de convidar un cap de setmana... je je je
Llàstima que tot estigui tan poc divulgat, però de mica en mica van sortint coses. Molt bona feina!

Xavi ha dit...

Hola Pere!
Té bona pinta aquesta paret.
Algun any també ens haurem de deixar caure per aquesta regió tant desconeguda, segur que té molts bons sectors.
Adéu

Pietro ha dit...

Això està fet companys! Però millor que sigui algun pont que tinguem 3 o 4 dies almenys, que està llunyet.