09 de setembre 2008

ARIÈGE 6: AUZAT


I si Sibada va ser el nostre comodí pels matins calorosos, Auzat ho va ser per les tardes. La principal característica d’Auzat és el seu granit fosc d’altíssima qualitat. D’entrada podria semblar que al tractar-se de granit la majoria de vies haurien de ser slabs d’adherència, però no! A Auzat l’escalada és força variada i també trobem moltes vies verticals amb bons cantos, fissures i diedres. Hi ha més de 200 vies repartides en 5 sectors però el més popular és la Falaise Ecole, per la seva curta i còmoda aproximació, per ser el primer que rep l’ombra i per l’abundància de vies fàcils i ben equipades que té. A vegades massa popular i tot ja que hi acostumen a haver cursets que organitzen els mateixos càmpings de la vall. Tot i aquesta massificació sorprèn lo adherent i poc polida que s’hi manté la roca.
Auzat també va tenir una altra funció per nosaltres i és que la Nesa s’hi va poder treure l’espina de frustracions sofertes a altres escoles fent moltes vies de primera. Aquí ni el grau estava ajustat ni els seguros lluny! En dues tardes vam fer les següents vies:

Sector Ecole – Roxanne/ Pipounette:

-Poupinette, 4a+ + L2 de Le Monge, 5b

-La fêlure, 5b + L2 de Clin d’Oeil, 5c
(*)

-Mangatsik, 4c

-Pris d’court, 5b

-Dièdre prilou, 5c (*) (foto dreta)Sector Ecole – Sabine/ Raboutou:

-Grimsel, 6a


-La Sabine, 5c+ (*)

-Jolie môme, 6a (*) (foto dreta)

-Salambo, 6b (*)

-Le sceptre et le sort, 6c (*)I per acabar amb aquesta sèrie d’articles sobre l’Ariège unes quantes imatges de la faceta turística del viatge:


Castell de Montsegur


Gorges de la Frau


Carcassonne


Estanys de Fontargenta...o això sembla

Mirepoix

6 comentaris:

jclaramunt ha dit...

Molt xulo el reportatge, deunidó el fart que us veu fer d'escalar!
Veu deixar poc temps per al turisme ehh...
SAlut!

Pietro ha dit...

Gràcies Josep. Sí, no em puc queixar no. Anàvem fent 2 dies d'escalada i un de turisme. En total 8 d'escalada i 4 de turisme/excursions.

jaumeppiqueras ha dit...

D'això s'en diu una visita exahustiva!! quines vacances més ben aprofitades.
Pots fer una guia del sector Pere!

Edu ha dit...

Tota la zona de l'Ariege i la de Lot (la que està a sobre) està molt però que molt be com a entorn.

Al voltant de Tarascon he passat un parell d'estius i aquest hi varem passar a l'anar cap a les zones de Toulouse on ja predomina més els causses tipus Tarn però de "romans" i "castells", ple!

PGB ha dit...

Ep Pere, has fet un bon recull de l'Ariege! Ara ja se on he d'anar a mirar per quan em decideixi a fer-hi una sortida :)

Salut bou!

Pietro ha dit...

Ei Pere, ja has tornat de Sardinia?
Has escalat molt? beno suposo que ja ens en faràs cinc cèntims també...vinga ja pots apuntar l'Ariège a la teva llista de projectes, jejeje ;)