07 de setembre 2008

ARIÈGE 5: NIAUX (SIBADA)

Niaux és un petitíssim poblet que passaria completament desapercebut si no fos per dos elements que l’han tret de l’anonimat: d’una banda les Coves de Niaux que segons diuen contenen unes pintures prehistòriques d’un valor semblant a les d’Altimira i de l’altre les magnífiques parets d’escalada esportiva que hi ha (no només al municipi de Niaux sinó també als veïns d’Alliat i Génat). I una de les perles és el sector Sibada. La veritat és que des de que vam arribar tenia moltes ganes de visitar aquest sector, però vam esperar fins al cinquè dia d’escalada per anar-hi ja que l’absència de vies fàcils (graus predominants entre 6b i 7b) feia recomanable anar-hi amb un cert rodatge. El sector és ideal pels matins d’estiu ja que hi tenim ombra fins les 14:00. Es caracteritza per la verticalitat i els desploms amb un calcari boníssim i força variat. A les vies més fàcils hi ha bones preses i són bastant de pila mentre que a les més difícils ja predomina més la finura i l’escalada tècnica i de ditets. L’equipament és generós i a base de parabolts i químics.

Pol a Baby Robert (6b) amb el poble de Niaux al fons i a Les anneaux de Saturne (6b+)

Al final hi vam anar dos matins el primer dels quals també van venir la Gemma i el Pol i en total vam fer les següents vies:

-Séraphin, 6a
-La primitive, 6a (*)
-Baby Robert, 6b (*)
-Les anneaux de Saturne, 6b+ (***)
-Macalou, 7a (*, TR)
-Tocos y se gauzo, 6a+ (6b)
-Mona, 6b+ (6c, TR)



Gemma a Les anneaux de Saturne (6b+), la gran clàssica del sector


Nota: Les anotacions entre parèntesis després de les vies volen dir:

- TR: via realitzada en Tope Rope
- * Via recomanable
- ***Via imprescindible
- Incloc també grau sota el meu parer quan aquest s’allunya molt del proposat
per la ressenya

4 comentaris:

Mingo ha dit...

Felicitats per l'activitat

Piju ha dit...

la Macalou com a mínim 2 estrelles, no?
Bon sector, vies contundents!

Anònim ha dit...

Va ser xulíssim! un bon sector amb grans vies... per disfrutar!

Pietro ha dit...

Piju: És possible que la Macalou es mereixi més estrelles, el que passa és que a mi el 7a encara em ve gran i pateixo tent provant-los que no sóc capaç de valorar objectivament la qualitat de la via, jejeje.
Sí, com dieu un sectoret petit però molt recomanable.