27 d’octubre 2009

ÀGER: BARRANC DELS GRILLONS



Fa un meset en Luichy ens va presentar aquest nou sector d’Àger, del qual ell mateix i l’Albert Cortés foren els màxims impulsors. La cosa tenia molt bona pinta, però calia esperar a que arribés la fresqueta per fer-hi una visita. No hem pogut esperar gaire i aquest diumenge hi vam anar juntament amb la Gemma, el Pol, la Carlota i l’Òscar.
Sembla que força gent va fer el mateix pensament perquè a l’aparcament hi havia 7 o 8 cotxes. Però el sector és prou gran per acollir a 10 o 12 cordades.
A ben segur que en sentirem parlar molt d’aquest sector perquè ho té tot per triomfar:

-Aproximació curta i còmode
-Peu de via també còmode
-Vies molt llargues i ben equipades
-Bona representació de tots els graus entre IV i 7a+ (encara hi ha algunes vies pendents de confirmar)
-Roca acceptable
-Bon paisatge

Carlota a Chaufee qui peut (6a) i una mostra de lo actual que és el sector

Respecte la roca, dir que aparentment és molt bona: un calcari molt treballat per l’erosió amb molts forats i regletes i un tacte molt abrasiu (potser massa i tot). El que passa és que se’ns van trencar força puntes i llastres. Suposo que amb el pas d’escaladors la cosa anirà millorant, però ara per ara, és imprescindible portar casc per estar al peu de via.
L’escalada, en general, és sobre placa vertical de bastanta continuïtat amb forats i/o regletes, però sense passos extrems. Atenció a la llargada d’algunes vies perquè necessitarem corda de 80 m. o bé fer reunions intermèdies al despenjar-nos (ja hi ha vies amb anella a la tercera xapa per fer-ho).
Gemma intentant sense èxit l'encara pendent de grau Tarta Tatin i jo mateix a A ne pas rater (6b+)

En aquesta primera visita faig:

-Inyección de liquidez, 6a, 25m, (*). No està malament però té una terrasseta molt terrosa al mig que provoca que l’inici de la via estigui força brut.

-A ne pas rater, 6b+, 35m, (***). Viot. Placa interminable de forats. No li poso 5 estrelles perquè encara s’ha de netejar una mica.

-Apadrina un banquero, 6c, 42m, (***). Un altre viot de característiques similars a l’anterior, però amb algun pas més finet i amb un tram final de fissura boníssim. No sé si el grau és generós, o a mi se’m donen molt bé aquestes vies, però la trobo fàcil i tot.

Jo mateix en aquesta via

-Morlaco, 7a, 42m, (**). Aprofito que acaba a la mateixa reunió que l’anterior per provar-la en tope-rope. Va sortint fins passada la meitat, però llavors se’m peta un canto i gairebé mato un noi que passava per baix. Curiosament aquest noi havia portat casc tot el dia, però en aquest precís moment ja no el portava perquè ja marxava. La pedra li cau a poc més d’un metre! Em ratllo i a partir d’aquí, que justament és on es concentra el bacallà de la via, ja m’haig de penjat vàries vegades a descansar. Bona, però aquesta sí que encara li falta una bona neteja.

-Chaufee qui peut, 6a, 18m, (**). Bona via de fissura i muret final. Tècnica i atlètica al mateix temps.

-Panceta, 6b+, 22m, (*). Per mi la pitjor via del dia. Potser perquè la faig a última hora i els meus peus ja diuen prou. També té un tram força brut i descompost. Però no em feu gaire cas, la Gemma la va trobar força bona.

En definitiva, un sector que mereix unes quantes visites més a l’hivern, però potser esperarem a que es netegi una mica més.
"Hi ha dues matemàtiques a dalt de la paret,...però si una matemàtica caigués per mala sooort..."

13 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Pere! sempre bons posts presentant-nos llocs agradables per grimpar-hi. Llàstima que sigui tan lluny, a més si m´hi arribo amb la de vies llargues que hi ha a la paret gran....em costarà decidir-me.
Molt bò això de les matemàtiques!!!

PGB ha dit...

Quina pintassa el sector, Pere. A veure si m'hi acosto, tot just fa un meset que vaig conéixer les parets d'Àger i tinc ganes de tornar-hi. Un cap de setmana de via llarga + esportiva seria bastant ideal! :D

Gemma ha dit...

Una bona descoberta! Haurem de tornar-hi, encara que només sigui per encadenar la Tarta Tatin... :)
Això sí, potser esperaré a veure si li posen grau, que a mi em va semblar com a mínim 7c :(

Les vies són impressionants, la Sikkim mon amour, un 7a+ de 38 metres era inacabable! I atenció al què diu la ressenya a Onaclimb: ull al xapar la reunió, que et jugues un vuelo que si caus vas a parar a mitja via! Sort que cantant "dues matemàtiques a dalt de la paret" se'm va fer més passable, je je je...

Per cert, el Pol va arribar a 38,6º de febre. Impressionant, no sé com va poder fer un 6b+ amb aquesta febrada :(

jclaramunt ha dit...

Si hi ha bon peu de via hauré de venir amb el Pau. La paret és temptadora...la Gemma encadenant 7a+sos a punta pala no?

MoniatoExpress ha dit...

ARGHHH!!!!!!!!!!!Quasi em mates!!!!Mira que vai' estar tot el dia amb el casco (sempre el porto, no m'el trec ni per anar a cagar) però, com ja estava fent via cap el cotxe, pos me'l vaig treure i el vaig fotre a dins de la motxi!!!ARGGGGGHHHHH!!!A partir d'ara el portarè posat fins que no sigui a dins del cotxe!!!!!Salut i merci per la mala punteria!!!!!

Pietro ha dit...

Hola a tots. Sí el sector és impressionant però torno a avisar: ojo amb les pedres! Josep sí que hi podries anar amb el Pau, però sempre vigilant que no estigués sota la vertical de cap via on hi hagués gent escalant.
MoniatoExpress: osti, quina casualitat que hagis vist la meva piulada. Perdona'm pel susto i gràcies per no haver passat 1 segon abans per allí baix, perquè no m'hauria perdonat mai haver-te fet mal! aquest cop la Llei de Murphy només es va complir a mitges, jejeje.
Gemma: com està el Pol? La veritat és que diumenge fotia bastant mala ganya,...i no només era per la perilla, jejeje.

Xavi ha dit...

Quina bona bona pinta que té el lloc!!!

Anònim ha dit...

La Felix Billet és una via nova que vam equipar el dissabte, el dia anterior a la vostra visita... grau entre 6a+/b... roca punxosa !!!

Albert Cortés

Pol Cruells ha dit...

Felicitats als equipadors per aquesta magnífica zona! Sí: jo també recomano A ne pas rater (6b+) a tothom, però amb la febrada que portava encara no m'explico com és que vaig sortir per dalt (sense encadenar, eh?). Hi tornarem!

Pietro ha dit...

Gràcies Albert per l'aclariment i sobretot per la feinada que feu!
La via no la vaig probar però el nom és genial, igual que la Apadrina un banquero. Molt adequades als temps que corren!
Salut,bones escalades i bones equipades!

Carlota ha dit...

Molt interessant el lloc, i tantes coses que queden per fer encara... Perquè jo aquell diedre de 35 m que no vaig fer perquè se'm faria de nit...Si s'hi va fer igualment!
Que xules les fotos! Sort que la matemàtica que no podia caure no era jo ;-)

Ylerget ha dit...

Ei, avui hi hem anat en plan parelleta i ens ha agradat molt... és ideal per anar-hi gent amb grau diferent i poder fer a la vegada vies fàcils, mitjanes i difícils.

Comparteixo l'opinió del Groinket sobre la panceta 6b+, tb m'ha donat mala sensació i m'ha costat molt... per atra banda en la meva opinió super recomanables la Papada 6b+ i la muchchada nui 6b+.


Apa salut!

Anònim ha dit...

Molt macu si el sector!! respecte al grau s'haurà de revisar en breu ja no cuadra res a la guia.
Gemma, Tarta tatín millor deixar-la de 7b de bloc de sempre ja que es redueix a un sol pas i a l'entrada.
Respecte a les demés també hauriem de fer un revisió.
Bona feina Albert, luichy etc...
Algú té croquis actualitzats?
Jaume.