21 de gener 2009

AVENTADOR

Mare de Déu! Quin placot!... Aquesta és la millor definició d’Aventador, una altra de les bones escoles de la província de València i una de les pioneres. Una altra cosa que destaca del lloc és la tranquil·litat que s’hi respira i les bones vistes cap a la vall del riu Albaida i cap al castell de Xàtiva.
Vista general de la paret i preparant-nos per la jornada

FITXA DE L’ESCOLA:
· Nombre de vies: 75
· Orientació: Sud-oest
· Aproximació: 10 minuts
· Roca: Calcari gris i força abrasiu amb foradets, llastretes i rugositats tipus gota d’aigua. Paret lleugerament tombada o vertical amb algun sostret esporàdic a la part superior.
· Graus: Domini dels graus mitjos baixos. De fet l’escola és un paradís pels que es mouen entre el V i el 6a+ (35 vies d’aquests graus!), però també té alguns 6bs i 6cs plaqueros boníssims.
· Ressenya: aquí o aquí

EL MILLOR:
· El paisatge i l’entorn tranquil.
· La qualitat de la roca.
· Les fantàstiques vies de placa.

EL PITJOR:
· Vies molt juntes i un pèl repetitives.
· Assegurances força lluny, cosa una mica perillosa tenint en compte que moltes vies no arriben a la verticalitat.
Gemma i Nesa gaudint de la bona roca i la placa.

LES VIES REALITZADES:
(01/01/2009):

· Dit, 5, 18m, (**). Fàcil placa tombada amb bon canto.
· Idèfix, 5+, 20m, (**). Idem però bastant més fina i més vertical.
· Pegame en to el medio, 6a+, 30m, (***). Fantàstica via molt variada i vertical; trams tècnics i de col·locació combinats amb altres de més atlètics.
· Vent, 5, 24m, (***). Bona via que segueix una fissura discontinua i es va posant vertical. Llàstima que les xapes estiguin massa separades per iniciació.
Nesa en aquesta via.

· Pepet, 6b+, 24m, (**). Placa vertical amb el tram clau força “nyapero” a dalt de tot.
· Has cobrat, 6b, 28m, (**). Una altra placa vertical força variada amb el pas clau a dalt de tot on hi ha un sostre amb canto bo però petit i doloròs...tant que m’esberlo un dit i ho pagaré car l’endemà sense pràcticament poder escalar a Bellús.

(05/01/2009):
· Arcadia, 5, 24m, (**). Placa tombada,...més del mateix.
· Jerònimo, 6a, 26m, (***). Placa vertical rematada per un espectacular sostre amb bona presa.
· Afrodita, 5+, 26m, (**). Més placa, aquest cop rematada per un bon diedre.

Pol al magnífic diedre final d'Afrodita (V+)

· Astrokangrena bucòlica, 6b, 34m, (***). Llarguíssima placa amb una segona meitat molt vertical i fina. Pura continuïtat.
· Vomitada òptica, 6c+, 34, (***). Idem, però encara molt més fina. No encadeno i tot i que em surten tots els passos acabo tant trinxat de dits que no tinc esma per tornar-la a provar. Les excursions entre xapes també m’ajuden a decidir que per avui ja n’hi ha prou!

6c+...em surten tots els passos però no queden forces ni pell als dits per encadenar!

9 comentaris:

karles ha dit...

Ondia! No m'enrecordava d'aquesta zona. Hi vaig escalar -poquet- al 91 quan treballava al túnel de l'Olleria i la recordo "zona 10", encare que no hi havien tantes de vies. -encare hi es la zona d'esbarjo just avants d'arribar?-. Pel que dius no está gens sobada: menalegre!
A Ontinyent hi ha/havia una altre zona que prou interessant (el barranc de "norecordequinnom"- hauría de buscar les ressenyes a l'arxiu dels fòssils)
M'has fet recordar vells temps. Gracies
Karles

Pietro ha dit...

Hola Karles, benvinguts siguin els bons records! Suposo que la zona d'esbarjo que dius deu ser la Xopada: sí que hi és, però estava tot molt mort (només deuen obrir a l'estiu).
La zona d'Ontinyent que dius és el Barranc de l'Avern. Justament un dia hi vam anar abans d'Aventador però hi feia molt fred (vent i ombra) i vam decidir anar a buscar la caloreta de l'Aventador.

karles ha dit...

de fet nomès hi vaig poguer anar un parell de cops: un amb la meva dona -que va venir de visita, que ella pencava a bcn- i un alter de mon germà -que estava de vacances aprop-.
acostumo anar mes aviat cap a montanejos -que hi tenim tenim casa familiar a 30km- des que en ABC va publicar-hi les ressenyes a l'extinta extrem cap els 80-i-pocs

salut i tibar

Lai ha dit...

Estic d'acord amb tu amb que és un lloc molt xulo i tranquil, a més de pràctic si es va amb furgo pk la xopada és ideal.
La única pega és si fa vent... q bufa de valent, xo com a contrapartida és molt asoleiat.
Sobre les vies, si q hi ha algunes a tocar. Nosaltres duiem el llibre d'escalada esportiva próxima a Valencia, i la ressenyes no s'asemblen un ou a una castanya. La zona es va reequipar, xo no sé amb kin criteri ja q moltes vies les van tirar tot pel dret.
Sobre assegurances lluny, no ho recordo gens.
Tmb és ideal pk hi ha grau molt variat.
A mi el lloc em va agradar molt. També és q m'agrada molt la placa!

jclaramunt ha dit...

Ei Pere!
Les fotos de la Vomitada Òptica són genials...jo tambe sóc de placa!
Ens has fet un bon recull de les escoles d'escalada de la zona eh!!!

Pietro ha dit...

Sí noi, els mèrits són del Pol que es va penjar a la via del costat per fer de fotògraf!
Els que no anem gaire sobrats de musculitus hem de tirar cap a la placa, jejeje ;)...som uns afortunats perquè ara no està gaire de moda i així trobem aquestes zones més tranquiletes!

Jaumegrimp ha dit...

Una altra bona zona que ens dónes a conèixer! me l'apunto que m'hauré d'especialitzar en plaques pel que es veu...?!

Anònim ha dit...

Ei Pietro! gran reportatge! Jo també crec que és una zona 10. Hi aniria cada cap de setmana fins a l'avorriment, perquè les vies són llarguíssimes i super completes, a l'esquerra placa i a la dreta placa amb sostret final: una passada! Per cert: que et vaig fer les fotos des del 6b de la dreta sense penjar-me, eh? aguantadet com podia... Vinga! salut! fins aviat!

Pietro ha dit...

Sí noi, es veritat,...6b i parant a fer fotos,...si ejque anaves sobrat!
Què tal per Gelida? naltros força bé a Mont-ral!