02 d’octubre 2007

LA TRELA CAPADA !

L’estalactita més famosa de kalymnos va passar a la història el passat 18 de juny. L’estalactita formava part de la mítica via Trela (6c+, 40m.), al sector Grande Grota i permetia un descans natural somiat per qualsevol escalador. La prova de la seva popularitat és que Aris Theodoropoulos va triar una foto de Liv Sansoz descansant en aquesta espectacular formació com a portada de la seva nova guia. Pel que fa a la via Trela us adjunto la traducció del comentari que en fa l’esmentada guia:
Trela significa bogeria. Un escalador espanyol va exclamar just després de baixar: "Déu meu, com he pogut existir fins ara sense haver fet aquesta escalada!". La via et transporta a una dimensió diferent. Cap pas aïllat supera el 6b, però l’exposició i la resistència necessària bé mereixen el grau 6c+. Traçada impecablement per trobar el camí més fàcil a través de 40 metres de desplom tot sortejant impressionants formacions rocoses. Imprescindible, però prepareu-vos psicològicament!. Cal treure les cintes expres tot re-escalant la via en tope-rope.
Tot i aquesta advertència, el passat 18 de juny un escalador va intentar treure les cintes al baixar, i en retirar-ne una el pèndol que va efectuar va fer enganxar la corda a l’estalactita tot empenyent-la i provocant el seu trencament. Afortunadament ningú va prendre mal. Probablement la via Trela haurà passat a ser un 7a o un 7a+, però haurà estat capada del seu major encant.

3 comentaris:

Jortx ha dit...

El déu que el va parir!!!!

Hauríem de dissecar aquest escalador i posar-lo al lloc de l'estalactita, a veure si això serveix d'exemple!!

Ramon Maeso ha dit...

pos si, tot una llastima.

M'gradaria veure el geto k li devia kedar al veure el q havia provocat, tot per no der-hi un toprupillu.

Pobre nano!! segur que no ho volia fer i ara no el deixen ni apropar-se al sector, l'han relegat a recollir colilles i fer fotos desde baix, je,je.


saut bous

PGB ha dit...

Vaig llegir-ho aquest estiu...
Pobre, es devia quedar de pasta de moniato. Sort que ningú va prendre mal!