28 de gener 2007

VILANOVA DE PRADES

Aiii què tindrà Villanova de Prades, que tant ens atrau,…però si les vies són curtetes!... si però en pots fer 10 o 12 en un dia!,…però si està molt alt!...si però quin solet que hi fa i quines vistes!,…però si és molt llis i la majoria de forats semblen bons però després resulten romus!,…si però quina roca més ferma!...i el grau pica molt!,...si però quants parabolts i quins descuelgues tan ben parits, a més què importa el grau, el que compta és passar-ho bé!
No ho sé, suposo que serà per tot això que un o dos cops a l’any em veig irresistiblement atret per aquesta escola tarragonina. A més, de moment de vies per fer no me’n falten pas. Actualment l’escola compta amb 416 vies per tots els gustos i amb graus molt ben repartits:


4: 25 vies
5: 58 vies
6a: 71 vies
6b: 57 vies
6c: 48 vies
7a: 36 vies
7b: 41 vies
7c: 22 vies
8a: 54 vies
8b: 4 vies

Pere a Ochi tai-tai (6a+), Racó dels Corbs
La recent aparició (1ª edició 2005) d’una nova guia molt més currada que l’anterior ens mostra totes aquestes vies, algunes en sectors completament nous (Tossal del Quico, El Curull, El Sostre, Racó dels Corbs, Niu de l’Àliga, Les Alzines i La Solana) i d’altres en sectors que s’han ampliat (Penya Alta).
A destacar que els sectors La Llena, Desploms i Blocs, segueixen amb els eterns problemes amb el propietrai. De moment millor no anar-hi. En Toni Guiu, coautor de la guia, ens ha comentat que estan intentant solucionar aquest tema d’una vegada per totes.

Vermell: sectors nous - Verd: sectors ampliats - Groc: sectors amb problemes propietari
Avui no ha estat el nostre millor dia a Vilanova. Els homes del temps s’han cobert de gloria... i ja en van unes quantes últimament; primer es passen 10 dies anunciant nevades, després et venen la moto de que al Pirineu la situació de les estacions d’esquí ha millorat moltíssim, quan la realitat és que com a màxim ha caigut un trist pamet de neu en el millor dels casos, que en circumstàncies normals estaria bé, però venint de zero... . Després animen a tothom a anar-hi el cap de setmana dient que farà un sol radiant a tot Catalunya. Jo que els hi acostumo a donar força crèdit, avui m’han acabat la paciència. De sol radiant res de res. El cel ha estat entrenyinat tot el dia i feia un fred que pelava. Això ha passat factura, sobretot a la meitat femenina de la sortida (Nesa i Gemma) que després de dinar han decidit que al Bar estarien millor. El Pol i jo ens hem quedat a fer un parell de vies més. Hem estat als sectors Sostre i Racó dels Corbs, fent vies entre V+ i 6b+. No faig la crònica detallada, perquè cadascú ha fet vies diferents. Només dir que les vies d’aquests nous sectors segueixen la tònica de l’escola: grau dur, forats més romos del que aparenten i alguna entrada explosiva amb desplom on no saps pas on posar els peuets. Això si: roca, vistes i equipament boníssims.

Nesa, Groinket i Pol "gaudint del sol radiant",...la Gemma ja estava camí del bar

8 comentaris:

PGB ha dit...

Justament tinc pensat anar a passar el cap de setmana a Vilanova! Explica'm una mica mes que hi puc trobar :P

Que tal es el camping/refu?

Sobre els mentirolegs.... jo ja no em crec res :S

Salut i a tibar!

K. ha dit...

Nosaltres estarem a Margalef!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Hola Pere i companyia, aquest cap de setmana el fred s'ha notat a tot arreu, nosaltres vàrem anar el dissabte als Graus i el sol lluia amb força i no et diré que escalàvem en màniga curta perquè no és cert, però sí amb una sola màniga, i fins i tot el Josete es va posar "pecho lobo" una estona i tot!

Gemma ha dit...

Ja deia jo que havíem d'anar a Montserrat... Però no em van fer cas i a Vilanova ens vam pelar de fred!!!!!! :-((((
Però en defensa de la meitat femenina de l'excursió, vull aclarir que vam dinar a les 4 de la tarda, de manera que no vam fer cap mal paper, eh?
Tot i així, Vilanova de Prades segueix sent un dels meus racons preferits... Sobretot ara amb totes les zones noves que hi ha! Tenim feina per dies!!!

Pietro ha dit...

Resposta pel Pere:
Jo no m'he quedat mai al camping, però té molt bona pinta. Es veu prou net i arreglat i amb tots els serveis. Crec que fins i tot hi ha una mica de supermercat.(www.serradeprades.com)
Pel que fa a l'escalada, allí mateix pots comprar la nova guia. Si no hi has estat mai, al principi alucinaràs una mica amb el grau. Hi ha una zona, molt popular que es diu Pitufos, on en teoria, tot són 4ts i 5es, però ja t'asseguro jo que si et mous pel 6a no et decebrà. El més característic de l'escola és la placa vertical amb força forats que aparentement semblen bons, però després molts resulten romos. En defensa dels qui han graduat les vies s'ha de dir que el grau es força homogèni a tota l'escola i que passa una mica com a Montserrat: quan hi escales per primer cop flipes, però després li vas agafant el truquillo.
Espero que us vagi bé,...i ja veurás: segur que us quedaran ganes de tornar-hi!

Xavi ha dit...

Ei Pere, no pareu. A veure quan quedem perquè em posis les cintes! Quin fanatisme, ja deus estar fet un "bou" que diuen per aquí els blocs. Amb el fred de diumenge i tibant fanàticament. Ara que la Nesa amb aquest tros de plumon que s'ha pillat ja pot anar a fer la nord de l'Eiger com a mínim!
Adeeeeeeu

Pietro ha dit...

...benu el plumon és meu, me'l va regalar ella, però ja veus no vull ser mal pensat, però fixa't amb la foto: jo amb el seu forret i ella amb el MEU plumon!!!

Anònim ha dit...

M'encanta Vilanova! sempre que hi volgueu anar... a mi no em fa mandra! Ara bé, val més anar-hi en bon temps ja que està a 1.000 metres d'alçada. A l'estiu hem estat al càmping alguna vegada i està força bé, tranquil i ben equipat (i té piscina; que per cert: l'altre dia estava gelada).