04 de gener 2007

COSTA BLANCA 2 : RECONCO I FORADÀ

En aquest segon article dedicat a la Costa Blanca us parlaré de Reconco i Foradà. Són dues escoles situades a l'interior de la província d'Alacant, als voltants del poble de Castalla. Tot i estar a uns 70 Km. de Benidorm s'hi accedeix molt ràpidament a través d'una autovia. Així que la qualitat d'aquestes zones, bé que es mereix 45 minuts de viatge. A més, es tracta de dues escoles una mica al marge dels circuits dels guiris, i per tant molt més tranquil·les que les de la costa.

Castalla des de Reconco i detall de l'equipament d'aquesta escola amb els noms de les vies a la primera xapa.

RECONCO (29.12.06)

Paret de Reconco
Reconco és una petita escola amb una trentena de vies, totes elles llargues i molt bones. Està situada en un cingle dominant l’àmplia vall d’Onil, Castalla i Ibi, completament orientat al sud. La roca és calcari d’una qualitat excepcional, força abrasiva, des de inclinada amb forats i llastres cantelludes a vertical amb petites preses tipus gota d’aigua. Les vies van dels 20 als 50 metres i amb graus molt ben repartits del 4 al 7b, totes perfectament equipades pel C.M. de Castalla. Per primer i únic dia d'aquestes minivacances estem sols a la paret!...llàstima del soroll que fan els camions i excavadores d'una mena de pedrera que hi ha a baix a la vall. Fem:
· Desconeguda (L1) : 5, 25m. Adherència d’entrada i després de canto a canto.
· Sexta (L1): 6a, 25m. Més del mateix, però més fina i amb passos llargs.
· Dit Làser: 6a+, 28m. ...i encara més fina i més llargs!
· Fama de Fuga (L1): 4, 20m.
· Sense Por : 5, 18m.
· Central: 5+, 22m
. Diedre fisurat en forma de mitjalluna espectacular ! (foto a l'esquerra)
· Ruda (L1): 6b, 22m. Fina, fina i per acabar amb els dits destrossats...però que guapa!

LA FORADÀ (31.12.06)

Escola situada força a l’interior, prop de Castalla, i a 1100 metres d’alçada a la Serra del Maigmo. Per arribar-hi hem de passar el Coll de Xorret de Catí, famós als ambients ciclistes per les seves rampes del 20%.


La Foradà, sector Goteta. Paisatge i roca espectaculars...
La zona d’escalada és una barra rocosa calcària que emergeix del bosc, orientada d’est a oest, amb vies a les dues cares nord i sud (en total unes 120 vies). Com acostuma a passar les de la cara nord són bastant més difícils, mentre que a la cara sud predominen els graus mitjos-baixos. La roca és calcària molt abrasiva, amb molts forats cantelluts i preses tipus gota d’aigua. També hi ha zones semblants a Vilanova de Meià i d’altres d’adherència. Tota de qualitat excepcional, com a totes les escoles que hem visitat. Una diferència respecte les altres escoles, és la tranquil·litat i el silenci que s’hi respira, al estar més lluny dels grans nuclis turístics.
A pesar de l’alçada, un dia més escalem en màniga curta o amb el pit a l’aire directament. Ens embutxaquem:
Cursileria: 4, 14m.
Pilar: 5, 16m.
Fama de gos: 5+, 16m.
Freire sin aceite: 6a, 16m.
Mujer furtiva: 6a+, 16m.
Chorro sin agua: 6a, 16m
.
Mama Ukri: 6b, 16m.
Plutga (variant sortida directa): 6b/6b+?

...i la lluna que tampoc es vol perdre la festa!
El dia ha estat fantàstic, però acaba amb sorpresa final no tant fantàstica. Quan arribem a Benidorm, ens adonem que ens hem deixat la guia allà. Decideixo agafar el cotxe i el frontal i anar-la a buscar,...30 € són 30 € tu ! i a més sense guia estem perduts,...encara volem escalar un parell de dies més. Així que em toca fer 150 km. extres i una excursioneta nocturna. Lògicament a l’hora de les campanades estic KO i no aconsegueixo menjar els 12 grans de raïm.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

pietro, què vas menjar aquest dia?
JRC

Anònim ha dit...

Capdou amb bolets,...ous de reig per ser més exactes! P)
PCG

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Felicitats per l'activitat i per les ressenyes, quina currada! per cert, suposo que vas trobar la guia després de la quilometrada.
Com va la Nesa? a veure si quedem per fer una mica d'esportiva aquest dissabte.