14 de gener 2007

LA LLEIXA


La Leixa. 14 de Gener: 20ºC i ni rastre de neu al Torreneules (al fons),...no anem bé !!!
Com s'acostuma a dir: "Com més amunt es puja més gran és la caiguda! ".
No, no us espanteu companys, no hem tingut cap accident. En aquest cas em refereixo a caiguda moral. Després de tornar de la Costa Blanca amb un 6c a la butxaca (jo) i un 6a+ la Nesa, avui ens hem hagut de conformar amb un modest 6a. Ja se sap, els tiberis nadalencs passen factura.
Avui hem triat aquesta escola propera a Ribes de Freser, juntament amb en Jaume (jaumegrimp ) i l'Arnau. Aparentment, sobre el paper, semblava un bon lloc per passar-hi un dia complert d'escalada: força vies de graus mitjos-baixos, orientació sud i bon paisatge. A l'hora de la veritat només s'han complert les previsions parcialment. Les vies hi són, però són molt curtes, (m'atreviria a dir que la guia del Ripollès fins i tot és generosa al posar els metres), l'orientació deixem-la en sud-est (...ara estic sent generós jo, ja que a partir de les 15:00 s'ha acabat el sol).
Les vies fàcils estan bé, força ben equipades i ideals per iniciació. Ara bé, a partir del 6a la cosa canvia: vies curtes i explosives, verticals o desplomades i regleteres a tope. La roca és una mena de calco-esquist (per favor, si hi ha algun expert en geologia per aquí que em rectifiqui si aquesta roca no existeix), més concretament del període Cretinaci (...això és una puntualització del Jaume!), superabrasiva i amb algun canto bo, però amb predomini de regletes romes.
Tot i anar acumulant fracassos al llarg del dia, no ens donàvem per vençuts i hem arribat a provar un 6b+.


Arnau i Jaume a Aqui no hay playa (6a)
Aquesta és la crònica de successos:

  • Kakahuets. IV
  • Frikilàndia. V-
  • Per tu bambina. V
  • Aqui no hay playa. 6a
  • Oferta de desembre. 6a+. Oferta?...ningú aconsegueix encadenar-la!
  • Trempant trempada t'espero. 6b+. Pensant que lo de l'oferta era una broma ens posem a aquesta i tots ens arrosseguem pel Calco-esquist del Cretinaci. Menció a part per l'Arnau, que fa dos anys que no escala i potser és el que està més a prop d'encadenar-la.
  • Escurçó Nacarat. 6b. L'Arnau i en Jaume també proven aquesta via, però tampoc aconsegueixen encadenar-la.

En fi, un altre dia serà però el bon humor mai faltarà !

9 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ei Pere! m'has guanyat en publicar la ressenya al blog...la foto molt guapa, no me n'havia adonat que fèies fotos, la vas fer tú o la Nesa? molt bon encuadre, ja me la passaràs.
Doncs sí el "Cretinaci" va poder amb tots, i és que vàrem menystenir aquesta "escola" ens pensàvem que érem al parvulari i renoi és l'Institut com a mínim!
Tot i que no és per tornar-hi molt sovint caldrà tornar-hi a acabar els deures.

Pietro ha dit...

Si Jaume...avantatges de la vida d'estudiant P)
Però ja t'he deixat els comentaris tècnics per tu,...jo m'he centrat més en el tema geològico-semàntic-anecdòtic. Si ja et passo les fotos.

Gemma ha dit...

Hola!
Ja veig que no ens vam perdre gran cosa... Llàstima, perquè sobre el paper l'escola pinta molt bé... Anar de descoberta ja té aquestes coses :-(
Felicitats a la Nesa pel 6a+!
Gemma

K. ha dit...

Ja sé sap que això del grau...

¡Ah! amb el tema alçades les guies del Xavi i el Luichy acostumen sempre a ser generoses (suposo que no sigui que algú es faci mal per ajustar alçades).

Anims!

PGB ha dit...

Te bona pinta aquesta zona! :)

Encara no he escalat mai pel Ripolles... i mira que no sera per roca!

Anims i a tornar a agafar el rodatge dels 6c! ;)

Pietro ha dit...

Hola Pere,
Si no has escalat mai al Ripollès et recomanaria que comencessis per altres zones. Aquesta no està malament, especialment si vas amb algú que comença, però posats a fer la quilometrada jo aniria a Montgrony o Ogassa. Aquesta última petita però molt bona!. A Montgrony trobaràs vies per tots els gustos i llarguetes, i també un paisatge fantàstic. Ogassa és petitó, però està molt bé. Abunden les vies de grau baix i mitg i totes molt ben equipades.

K. ha dit...

Ripollès: Algú ha escalat a Pardinella? Comments? Val la pena?

Xavi ha dit...

Guapes les fotos, com sempre. Veig que l'Arnau torna a estar posat en el tema, uns quants dies més a les parets i tornarà a fer 7b's!

Anònim ha dit...

jo com a màxim, i en plena forma, només hagués encadenat a vista i sense escalèxtrics la kakahuets i la frikilàndia... i després m'hagués dedicat a prendre el solet :-)

jrc