04 de gener 2007

COSTA BLANCA 3 : SERRA DE TOIX

SERRA DE TOIX (30.12.06 i 02.01.07)
La tercera i última entrega de la Costa Blanca la dedicaré a la Serra de Toix. Aquest és un altre dels llocs que per si sol recompensa el viatge fins a la Costa Blanca,...i si no que els hi preguntin als anglesos i alemanys que omplen aquesta escola i es torren al sol bocabadats amb el que tenim aquí en ple hivern.
La Serra de Toix és un promontori rocós que s’endinsa dins el mar i separa la badia de Calp al nord, de la d’Altea al sud. Les vistes sobre aquesta última badia són impressionants i si ens quedem fins a la posta de sol tindrem un bon espectacle per acabar el dia. A més dels escaladors, també és un lloc sovintejat pels parapentistes.




Vistes de Benidorm des de la Serra de Toix

Des del punt de vista de l’escalada és una altra de les escoles estrella de la Comunitat Valenciana; sumant les vies de Mascarat que està a tocar tenim un total de 200 vies, de fins a 350 metres, tot i que predominen les de 1 i 2 llargs.
Tenim vies a totes les orientacions, però on n’hi ha més és a la cara sud. L’equipament és molt variat, des de clàssic (pitons, ponts de roca, etc.) fins a químics i la majoria de vies d’esportiva estan ben equipades, tot i que les assegurances acostumen a allunyar bastant. Això però, no és massa problema ja que podem reforçar l’equipament tant com vulguem amb bagues per a ponts de roca i friends/tascons.
Per posar algun inconvenient a la zona dir que no podrem evitar el soroll de la civilització; ben a prop tenim la nacional, l’autopista i la via de tren. També un munt de línies elèctriques i urbanitzacions (algunes de gust dubtós).


Nesa al quadrat a Black Route II (5),...i més Nesa a 4 You (6a)
A Toix hi anem 2 dies i fem:
A Toix Oest (30.12.06):



  • Black Route II: 5, 36m.
  • Renov: 5, 50m. La Nesa la fa tota de primera!

  • Red Route I: 6a+, 44m. Grau estratosfèric,...a mi em sembla com a mínim 6b+, i les assegurances són una mica velles. No l’encadeno, haig de fer uns quants descansos.


A Toix Placa Superior (02.01.07):

  • Heti: 4+, 30m.

  • Johanna: 5, 28m.

  • Heaven Is: 5+, 28m.

  • 4 you: 6a, 26m. Primer a tibar de dits i a dalt de tot adherència i pas llarg

  • No name: 6a+, 20m. Molt fàcil pel grau. Adherència però amb bastants cantos.

  • Thalia: 6b+, 20m. Me l’equipo al baixar de l’anterior (...amb algun escalestric per solucionar els alejes). Al final també resulta fàcil pel grau.


    Guiri a la megaclàssica Renov (5 a Toix Oest) i Nesa a Thalia (6b+ a Toix Placa)

Atenció, la notícia del dia és que la Nesa les fa totes de primera, excepte el 6b+.

Segur que tornarem!...ens han quedat moltes escoles per visitar i moltes vies per fer a les que hem visitat.

Situació de totes les escoles visitades

3 comentaris:

K. ha dit...

Molt guapa la tercera foto (la de l'ombra)

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Pere felicitats per la trilogia i gràcies per la informació, el proper hivern ja sé on anar a passar unes vacancetes, sobretot si continua la calor i la neu escasseja. La foto de la Nesa amb l'ombra Genial! de concurs, ten vas adonar o va sortir de xiripa?

Pietro ha dit...

En vista de l'èxit de la foto de l'ombra, dir que el mèrit va ser de la Nesa, que se'n va adonar ella mateixa mentres pujava. Estava tot calculat: la via apropiada a l'hora adecuada!