17 de novembre 2008

REPETIM AL BERGUEDÀ: MALPÀS DE TRAVIL


La setmana passada vam gaudir tant de les temperatures i vistes berguedanes que aquesta setmana hem decidit repetir. El sector triat en aquesta ocasió ha estat un dels nostres preferits: el Malpàs de Travil. Del Malpàs ens agrada tot: la roca, les vies, l’equipament, el paisatge, el peu de via comodíssim i la inexistent aproximació. A més, ja feia temps que tenia ganes d’anar-hi a provar les noves vies. Un cop més ens acompanyen la Gemma i el Pol, també enamorats d’aquest sector, i cap al migdia arriben el Joan, la Marta i el Mel que venen del canicross de Castellgalí. Es tornen a repetir les estampes de Montserrat i la Mola emergint sobre la boira i curiosament estarem solets al sector durant tot el dia.



Un cop més, entre tots hem fet moltes vies, però aquí només comento les que he fet jo:

-Teia Maria, V+, 15m, (**). Vertical i sostinguda. Bona per escalfar,...i deu n’hi do com arribo de calent a dalt!

-El noi del pijama de ratlles, 6a, 15m, (**). Una de les que tenia pendents. Semblant a l’anterior però amb algun passet més fi.

-Dimecres de Patum, 6b+, 25m, (***). Podríem dir, que era el meu projecte del dia, però a vista se m’entravessa una mica. Les xapes van seguint un estètic esperonet desplomat, però tu t’has d’anar buscant la vida ara a l’esquerra, ara a la dreta, ara pel fil de l’esperó. En un lloc m’equivoco de banda, enganyat per un forat magnesiat i no tinc forces per rectificar. Després de penjar-me i descansar enganxo la seqüència correcta i em sembla fàcil i tot. El proper dia ja sortirà!. En qualsevol cas és una via molt bona i ben trobada i el grau em sembla un 6b+ com una casa anant a vista.

Pere i Gemma en aquesta via.

-2 tàndem 2, IV+, 20m, (**). Ha arribat el torn de la Nesa: la prova de primera però un flanqueig psicològic per arribar a la segona xapa la tira enrera. Li monto i la fa de segona. Preciosa via, poc usual en aquest grau.

-Variant directa 2 tàndem 2, 6a+, 10m, (*). Entrada explosiva a la via anterior amb canto bastant petit. Dura pel grau proposat.

-Volare, 6c, 18m, (***). Mentre feia l’anterior la Gemma em fa un crit i em recomana aquesta via. Un cop més l’encerta de ple: preciosa via de placa desplomadeta amb forats. Increïblement la via té fins a tres descansos que van de perles per encadenar-la.

Jo mateix en aquesta via.

-Amic traït, 6c+, 25m, (***). Animat per l’èxit anterior acabo la jornada intentant de nou aquest antic 7a. Sempre cometo el mateix error amb aquesta via: me la guardo pel final quan ja no tinc forces i em quedo amb les ganes d’encadenar-la tot i veure-li color. Conclusió: el proper cop m’hi poso només arribar!

Bé, com veieu m’han quedat dues espinetes clavades (la Dimecres de Patum i l’Amic traït) cosa que em proporciona una magnífica excusa per tornar en breu al Malpàs, jejeje. A destacar un intent molt seriós de la Gemma a Agonia d’hora baixa (7a+) que no encadena pels pèls (aixì també té excusa per tornar-hi!).


Gemma a Agonia d'hora baixa (7a+) i Joan a Peus de Moix (6a)

Molta més informació del Malpàs al blog d’en K i també al blog del Terrible.

10 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bona activitat Pere! ningú diria que estàs lesionat! Al Mal pas hi hauré de tornar, que tan sols hi he estat una vegada, i va ser amb vosaltres.

Iban Bessa ha dit...

o sigui que tota la gentada ereu vosaltres... nosaltres vem arribar a la tarda i només vem fer un parell de vies, entre elles la nova perla del berguedà: la millor via del malpas, la pepi no yes, 7a+ brutal!!!!!!!
pròximament se'n sabran més coses...

Pietro ha dit...

Jaume, sí de moment la lesió sortosament no m'afecta gaire per escalar!
Terrible: hi vau anar el dissabte o el diumenge,...naltros el diumenge. Ja ens explicaràs la Pepi no yes, però a mi em sembla que de moment em vindà gran!

Salut i bones tibades!

Iban Bessa ha dit...

jo dissabte, però estava ple de gent que coincidia amb les vies que has dit!
ja explicaré la pepi no yes i la trio tu-se-dir, 6c+ (?)
tot arriba

jclaramunt ha dit...

Com li fots al Bergadà eh!!! Felicitats per les vies...jo encara no he anat al Mal Pas...espero anar-hi avait. Que tal per anar-hi amb nens?

Pietro ha dit...

Sí méncanta el berguedà ;)
Perfecte per les criatures: aproximació nul·la i peu de via ampli i pla...bé el problema és que un cop s'acaba el pla hi ha una mica de precipici cap a la carretera però no crec que hi hagi perill perquè a la que et surts del peu de via pla hi ha molta vegetació.

Gemma ha dit...

Com vam xalar aquest diumenge al Malpàs!!!!!!!
M'encanta aquest sectoret, és un Montserrat ficat al Berguedà, eh?
Genial el "Dimecres de Patum", feia temps que una via a vista no em feia rumiar tant...
"Volare" és deliciosa, de les d'anar fent i saber aprofitar bé els reposos...
I què dir de "Agonia a l'hora baixa""? El nom ja ho diu tot, je je je... és un no respirar des de baix fins a dalt, una bona via de continuitat! A vista i posant cintes, vaig fer un repòs de cobarde, però el proper cop l'encadeno segur!!!! Je je je...
Pere, "l'Amic traït" el tens al dente, va bé tenir deures pendents, així tenim excuses per tornar-hi ;)

Jortx ha dit...

Gran lloc el Malpàs!

I que ben parit que hi vagin apareixent nous itineraris! Si és que gairebé tots són bons!

A mi L'agonia d'hora baixa em va sortir posant cintes i suant vinagre; però la que tinc creuada és la de Cal Nen Rosa... Fa temps vaig llepar-hi i ara em segueix fent respecte... Quines coses que té el cap...

M'alegro que tot i la lesió puguis seguir sortint a fer mal! Ànims!

Pekas ha dit...

Hay que ver... coneixo la zona d'anar força en btt per aquelles rampes fins a Travil... i encara no he anat a trepar per allí... ara que ve el "bon temps"... a veure si canvio las ruedas gordas per els peus de gat... :-))))

Salut i muntanyes...

Pau! ha dit...

Hola Pietro,
si me pasas el mail la semana que viene te envío más cosillas de la costa blanca y de la zona de gandía. Probablemente el domingo visite montesa... ya te contaré
Saludos