01 d’octubre 2008

POTI-POTI DE SETEMBRE

Acostuma a passar que quan a un se li acumula molta feina i te la vols treure de sobre ràpidament es fa una “xapussa” bastant considerable com la que segueix a continuació. Perdoneu-me per aquest “poti-poti” però és l’única manera que he trobat per actualitzar el meu blog. Bé, anem al gra:

Després d’unes vacances molt fanàtiques fent el "friki" el setembre ha continuat amb la mateixa tònica i tanta esportiva ha acabat donant el seu fruit: fa uns dies va caure el meu primer 6c+ ( “Només pels teus ulls” a Subirats). Clar que l’èxit no s’ha tornat a repetir, cosa que em fa pensar que potser aquesta via està un pèl sobrecotada (seran benvingudes opinions sobre el tema).
Altres zones visitades aquest mes han estat: el Diafragma / Sardineta (3 vegades), la Font de l’Ametlló (post del Jaume aquí ), la Desdentegada, Camarasa, el Pic de l’Àliga (zona perfecte per baixar el fums !) i una de les meves preferides: el sector dels Roures a Perles (aquesta perfecta per pujar la moral, jejeje). Aquí van unes afotos:

CAMARASA - SECTOR PASSAREL·LA:

Joan a Frustració (6b) i Pere a Rastapeter (6b+)


Carlota i Nesa a Uri (5c)

PERLES - SECTOR DELS ROURES:

Óscar a Mikonos (5c)


Nesa a Mikonos (5c)

Joan a Bonjours (6b)

SANT LLORENÇ DEL MUNT - LA SARDINETA DE BAIX:

Pere a Black Out (6b) i Marc R. i Gemma a la mateixa via -entrada directa- (6c+/7a)

Després de tant totxo ja tocava una bona tàpia i què millor que una de les que encara tenia pendents: Collegats.
La via Tànger ja feia molts anys que la tenia a la llista i fins i tot hi tenia un intent de fa uns 10 anys que va acabar al peu de via per culpa d’una calor sufocant. Així doncs, és normal que li tingués ganes, però em costava trobar company de cordada per anar-hi: tothom l’havia fet ! Al final, vaig convèncer el Joan que estava una mica dubtós:

- vinga va Joanet, que estàs en forma, que la setmana passada vas encadenar un 6b i aquesta via és de les que t’agraden: atlètica, ben equipada i roca com a Riglos ! -.

Aquest cop de calor res de res, més aviat fresqueta. Vam començar la via cap a les 12 del migdia i no vam veure ni un raig de sol. No perquè no en fes sinó perquè a aquesta hora la primera part de la via ja està a l’ombra.
Sobre la via poques coses puc afegir que no s’hagin dit en els múltiples posts que corren per blogs amics:
Kutrescaladors, Raquel, elTerrible ...queda algun blogger per fer aquesta via?
La via destaca per la seva verticalitat, bona roca i generosíssim equipament a proba de bombes (parabolts i pitons). Tot i la seva longitud (450 metres repartits en 11 llargs) es fa força ràpid i és molt amena ja que té una mica de tot: panxetes amb bolos gegants (d’això en té molt !), díedres, plaques i fissures. El grau màxim obligat no crec que passi de V, però nosaltres la vam poder fer tota en lliure amb algun pas que deu rondar el 6a+.
Finalment dir que, com ja ens van avisar els Kutrescaladors en el seu post, no cal dur ni friends ni tascons: els passejareu inútilment per la paret ja que on hi ha fissures està cosit a pitons. El que sí que va bé són un parell de “bagues sabineres” . Res, us deixo amb algunes fotos de la via:


Pere al L1 (V/V+), verticalitat i bolos a dojo!


Joan al L2 (V), més del mateix


Pere al díedre del L5 (6a+) i Joan arribant a la R9 (6a)

17 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ei Pere! acabo de publicar la ressenya i trobo que tú també l'has feta, ja és casualitat ja!
Jo al pas del cinquè llarg no li dóno menys de 6b, el que passa és que tú estàs molt fort, i tan segur n'estic que vaig tibar en A-O, als 6a ja els vaig veure color, però al pas del cinquè llarg...hauré d'entrenar més.

Raquel ha dit...

Mmmm... quins bons records aquesta via!!
Veig que tothom que la fa surt amb un bon somriure als llavis!!
Felicitats!!

Pietro ha dit...

Sí Jaume, a mi m'ha passat el mateix, després de publicar el post he anat a veure qui respirava per aquí i també m'ha sorprès la nostra simultanietat!
Respecte el L5, no ho sé, és difícil de graduar perquè no vaig trobar que fós un pas de molta força sinó de col·locar-se bé, i a mi els diedres s'em donen bastant bé. Jo he fet la mitja entre la ressenya del Luichy (6a) i la del Soldevila (6b), jejeje.

Pietro ha dit...

Ei Raquel, que sàpigues que a les reunions ens entreteniem llegint el teu post amb descripció dels llargs ;) jejeje

Aleix ha dit...

Enhorabona pel primer 6c+! i per tanta activitat escalatoria!

Raquel ha dit...

Je, je... tot un honor, de veritat!!
Sort que en aquesta no vaig passar por...

jclaramunt ha dit...

Felicitats pel 6c+ bou! Jo no et puc dir res de la via perquè no l'he probada...de moment no m'hi poso masssa en aquests graus!

Salut!

PGB ha dit...

Enhorabona pel 6c+! Jo crec que si et busquesis una vieta de 7a que et motivés i li donguessis uns quants pegues... te la treuries ;)

No sé si està cotat a l'alça o a la baixa però igualment enhorabona!

Sobre la Tànger, jo tb fa temps que la tinc a la llista. A veure si hi vaig amb el Dani d'aqui poc... si dius que ja comença a fer fred ens haurem d'afanyar!
Bona idea lo de dur el post de la Raquel, és com tenir algú flashejante cada pas i sempre s'agraeix! Hehehe ;D

Ara sento ser aixafaguitarres però la Blackout (Sardineta de baix) és 6b i l'entrada directa 6c. El 7a és una línia de burils que comença en un bombo molt pronunciat i que no té reunió. Es surt per dalt o vas a buscar la R de la Blackout.

A veure si finalment d'una vegada em poso una mica fort i vaig a tatxar les vies de la Sardineta i del Diafragma que em falten! Grans sectors! :D

Gemma ha dit...

Ei Pietro! Això és una posada al dia hiper ràpida! Has anat al gra, eh? Clar que veient la quantitat de posts que has fet sobre l'estiu, pensava que no arribaries mai al setembre ;)
No està mal per ser el començament de temporada, es nota que no heu parat! I felicitats pel 6c+ de Subirats ;) I també felicitats a la Nesa i a la Carlota, que ja sé que van disfrutar molt anant de primeres a Camarassa... s'estan posant fanàtiques!
Discrepo amb el PGB, l'entrada directa a la Blackout és 6c+ com a mínim, eh? A més, també hi havia en Marcel i ens ho va confirmar ;)
Ja veig que hauré d'anar a la Tànger, tots en torneu molt satisfets :)

Pietro ha dit...

Gràcies a tots per les felicitacions!
Pere, bastant d'acord amb tú que la Black Out es quedaria en 6b, però l'entrada directa és molt i molt dura. Perquè et facis una idea: El Marcel va reequipar el 6c+ que hi ha a l'esquerra de la coveta de les Batvies i tant ell com en Marc R. com un servidor creiem que en aquella via el 6c+ li queda bé tirant a curt. Doncs bé, creiem que l'entrada directa a la Balck Out és encara més dura! No ho sé a mi aquests graus em van una mica grans,...haurem de cridar a algun bou consolidat que ens vingui a treure de dubtes, jejeje.
Gemma amb aquest encostipat que he pillat tinc la sensació que he baixat dos o tres grau de cop !!

Llorenç ha dit...

Ostres! no havia vist que també us vau passejar per la Tanger! en corda simple i tot en lliure....je je je!! anaveu amb pressa!

molt guapos els primers llargs eh?!?!

Pietro ha dit...

Ei Llorenç, que va! anàvem tranquilets fent afotos i llegint el teu post i el de la Raquel, jejeje. De fet, una de les coses que em va fer decidir a anar amb simple va ser el teu post, quan expliques que vau trobar tots els llargs uns 5 metres més curts del que diu en Luichy. Llavors la tirada més llarga surt d'uns 37m i vaig pensar que en l'hipotètic cas de retirada amb un 70 ja en tindria prou.
Per cert, recorda bastant al Masmut la roca no?

Llorenç ha dit...

Bé!!! m'alegro que us anés bé la nostra piada!
home, la roca del Masmut si que s'hi asembla, tot i que un xic més delicada en el Masmut...i el compromís d'algunes vies del Masmut no el tens aquí...ni la carretera!!!je je je...

Anònim ha dit...

Molt guapo el poti poti! tots fossin així...

lux ha dit...

Eii Felicitats!!!
per l'encadene i l'activitat!!!

i si.... encara queda una altre estraterrestre que no l'ha feta....


JO:-(

tot i que l'he intentat 3, vegades 3 ...
ni tan sols l'he començat!

Però res que ja se sap que allo que es bo es fa esperar!!

ja arribarà..
igual fins i tot la faig en lliure..jijiji.... si espero 25 o 30 anys mes ;)))

Xavi ha dit...

Hola Pere!
Felicitats pel 6c+. Bon poti-poti, ja m'agradaria poder fer una activitat tan intensa com la teva. De moment jo ho porto bastant aturat. Guapa la Tanger, l'he fet dues vegades i no em faria res tornar-la a repetir, de les millors de Collegats.

Carlota ha dit...

Sí que hem fet coses aquest setembre! Bueno i l'octubre acaba de començar...Ja tinc ganes de tornar-hi, que he estat malaltona. Un petó i a veure si sortim el diumenge!