31 d’agost 2008

ARIÈGE 3: PORT DE LERS



Una altra de les infinites petites escoles que trobem a l’Ariège, d’interès local si es vol, però que et pot treure d’un problema en dies de molta calor. Aquest va ser el nostre cas. Hi vam anar el quart dia de la nostra estada i el tercer dedicat a l’escalada. Fins llavors, els dos primers ens havien traumatitzat per la calor, i tenia clar el criteri a seguir en l’elecció de la zona: ben amunt i si pot ser a l’ombra! El Port de Lers reuneix aquestes característiques (1500m i orientacions NO, O i N) i s’hi respira un ambient molt tranquil i alpí. Recordo que l’any 1993 hi vaig passar tot fent la travessa dels Pirineus en bicicleta i em va deixar molt bon record: no és un port tant popular ni alt com el Tourmalet o l’Aubisque, però la carretereta és molt més bucòlica i tranquil·la.



L’Escalada es desenvolupa en una mena de grans agulles de calcari no sempre de bona qualitat. És molt fi i compacte, però a vegades fa com unes crostes que es trenquen o té un tacte terrós pel liquen que hi ha. Recorda una mica a la Nord del Pedraforca. Una altra cosa que em va sorprendre és l’heterogeneïtat en els graus: la majoria de vies estan ben graduades, però alguna està completament desfasada per baix.

Passem un dia ben agradable i fresc, sense més pretensions, fent les següents vies:

Sector Sekadur:

-Bistouille, 5a+

-Cara, 5b

-Ya kun pas, 5c

-Sécateur, 6a

-Sékouassa, 6a (6b+)

Sector Bonzaï:

-Qui j’ai mis?, 5c

-Tant qu’on vivra, 6a+ (*,6b)

-Et aprés c’est l’enfer, 7a+(TR)

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Hola Pere! Veig que ja has començat la sèrie d'articles sobre l'Ariege... tindràs feina per dies!
Calmés ens va agradar molt, ja estic esperant que expliquis la resta...
Sort vam tenir que ens fessis de guia, així vam encertar-ho cada dia ;)
Què tal per Morella?
Sortireu aquests dies?
Farem passi de fotos, eh?
Us truco!

Anònim ha dit...

Ei Pietro!
Estem frisant per veure la sèrie completa sobre l'Ariège: ens va agradar molt. Coincideixo: gràcies per fer-nos de guia, com sempre anar amb vosaltres és garantia d'èxit!
Fins aviat.

Pietro ha dit...

Gràcies, gràcies pels vostres comentaris,...de tant en tant també sortim amb la cua entre cames d'algun sector eee!. Aquesta vegada però vau tenir sort, perquè els fracassos els vam tenir abans que vinguèssiu ;)