15 de juliol 2008

MAI DIGUIS D'AQUESTA AIGUA NO EN BEURÉ

Si fa un parell o tres d’anys m’haguessin dit que jo acabaria fent el mico pels penya-segats arran de mar no m’ho hauria cregut pas. Però mica en mica m’ha anat picant la curiositat; uns posts per aquí (Jortx, PGB, Tranki, ...) i uns vídeos per allà ...Potser no es tan mala idea! L’empenta definitiva me la va donar un post recent del Ferran Guerrero, on ens presentava una zona que semblava molt adequada per una primera presa de contacte amb el Psicobloc. Aquesta zona és l’Illa Mateua, a l’Escala. El passat dissabte, aprofitant que uns bons amics (l’Albert i la Montse) ens havien convidat a passar el cap de setmana a Calella de Palafrugell, ens hi vam fer cap. La primera sorpresa la vam tenir quan en arribar vam trobar quatre sabadellencs més: el Juanjo, el Josete, el Fernando i l’Eduardo. A la tarda en van aparèixer dos més: el César i el Moisés que venien de Tossa (l’altre punt calent psicobloquero a la Costa Brava).

La segona sorpresa va ser veure que la zona estava plena de reunions amb químics just per sota el camí de ronda. Moltes d’elles al final d’antigues vies equipades amb burins totalment oxidats. Les vies però, es poden fer en tope-rope i la veritat és que tenien força bona pinta. Amb un bon reequipament quedaria un bon sector d'esportiva.

La tercera i última sorpresa va ser l’acolloniment que em va venir a sobre quan em vaig posar mans a l’obra; això de començar a escalar sense corda, en descens i amb una mar força moguda esperant 7 metres més avall em va provocar un cert tremolor. Però de seguida em vaig sentir còmode i en la meva salsa!

La roca és un calcari gairebé perfecte amb boníssimes preses, però degut a l’acció marina i a la seva virginitat de tant en tant es petava algun canto.

La zona la podem dividir en quatre sectors que anomenaré Iniciació 1, Iniciació 2, Sostrets i Cova:

(Foto presa des de sobre del sector Cova)

Ressenya amb les noves vies aquí

Els dos primers només tenen entre 5 i 7 metres i podem accedir-hi amb fàcils desgrimpades i/o travesses de quart grau. Són lleugerament desplomats i amb caigudes 100% netes. Les vies oscil·len entre V i 6a+ i són sectors molt còmodes i fotogènics, vaja, un caramel per iniciar-nos en el tema.

Josete i Juanjo a la travessa d'accés per l'esquerra del sector Iniciació 1

El meu debut psicobloquero en aquest sector

Juanjo i Eduardo i l'accés per la dreta

El sector Sostrets, vindria a continuació del Iniciació 2, des d’on hi podem accedir amb una travessa una mica més complicada (V/V+). Creiem que aquest sector era verge i que per tant el Josete i el Juanjo, que van ser els primers en posar-s’hi, van fer unes quantes primeres, totes elles entre 6b i 6c i d’uns 10 a 15 metres, que ja deu n’hi do per anar a pèl!

Josete i Juanjo obrint vies al sector Sostrets (6b-6c) i jo mateix a la "primera repetició"

Finalment, a continuació i pràcticament en front dels anteriors, tenim l’espectacular sector de la Cova.

Josete al sector Cova i Juanjo al sector Sostrets

Al final tots vam escalar fins a deixar-nos-hi la pell (alguns en sentit literal!), així que si expliqués totes les batalletes no acabaria mai. Simplement us deixo unes quantes imatges i us animo a treure-hi el cap perquè la zona té encara moltes línies per descobrir!.

Pere i Albert a la travessa d'accés al sector Iniciació 2

Apurants els últims cartutxs

6 comentaris:

PGB ha dit...

Molt bon reportatge fotogràfic ;)
A veure si m'hi deixo caure, que jo tinc els pares cada cap de setmana a Calella... i la xicota a La Bisbal! hehehe

Arribo a saber que estaveu per Calella i us faig un truc, llàstima ;)

Ferran Guerrero ha dit...

Molt bo el reportatgem 'm'ha agradat molt, en aquest sector Sostres l'any passat ja varem fer algunes linies, pero no vaig tenir ocasio de ressenyar-les.

Igualment bona feina, tenia que have anat amb el Cesar y el Moi pero al final no vaig poder.

A veure si coincidim per aqui o per alla.

Jaumegrimp ha dit...

Ei Pere! molt bona activitat, per els dits i sobretot el "coco"!!
però no comentes cap remullada, que no n'hi va haber? si és així ja et val, tío! que s'ha de caure no?

Pietro ha dit...

Celebro que us hagi agradat el reportatge ;)
I tant Jaume que hi van haver remullades: les més guapes a les vies del sector Sostrets, just en el pas que es veu a la foto on estic superant el sostre. De fet aquesta foto correspon al segon intent que és quan la vaig encadenar.
La remullada més guapa,però, va ser la del Juanjo: el tio anava tant sobrat que anava vestit amb malles, gayumbus, camiseta, ulleres, magnesi (...vaja full equiped)pensant que no cauria però fent la via de la Cova va anar a parar a l'aigua amb el corresponent esclafit de riure de tots els espectadors ;)

Gemma ha dit...

Ja es veu que vau disfrutar de valent... però no he vist la Nesa a cap de les foros ;)
Per cert, feia fred? Jo encara sóc més fredolica que el Juanjo i si ell anava vestit, ja hauria d'anar amb neoprè!
Felicitats pel reportatge, les fotos són xules xules! Ja veig que t'has viciat al psicobloc...

Xavi ha dit...

Hola Pere!
Quin article més bo, bones fotos.
Jo la setmana passada vaig estar per Tossa. Vam veure des d'un vaixell la zona on fan psicobloc i déu n'hi dó, el mar estava mogudet i jo allà hi veia unes bones garrotades a sobre les pedres.
Aquí sembla que hi ha caigudes més bones. Re, algun dia ho haurem de provar.
Adéu!