15 d’abril 2008

CHAMONIX: QUÈ ERA AIXÒ DE LA NEU?



Després de més d'un mes sense piular, perquè la veritat és que d'escalada no tinc masses coses a explicar, m'he decidit a fer aquest post sobre una de les meves altres passions: l'esquí (en totes les seves modalitats). Era un tema que tenia bastant aparcat, més que res perquè els dos últims anys al Pirineu han estat patètics nivologicament parlant. Però la passada Setmana Santa vaig tenir l'oportunitat d'anar a Chamonix, juntament amb dos bons amics (el Pau i la Marta ) a recordar que era això de la neu. I la veritat és que vam quedar ben servits!...I sinó mireu, mireu:

Grands Montets - Gelera d'Argentière - Col du Passon:

(Vídeo resum AQUÍ )





Val d'Arpette - Col des Ecandies (Suïssa):

(Vídeo resum AQUÍ )






Agulla de Midi - Vallée Blanche - Mer de Glace:












Le Brévent:





Paquet increïble (80cm a Argentière i 120cm a Grands Montets):


11 comentaris:

Jortx ha dit...

Va va Pietro! Digues la veritat!

Has penjat aquest post per fer-nos caure la baba als que aquest any no hem ni tocat neu... En les últimes tres temporades només he surfejat tres vegades... :(

Potser hauria d'emigrar a Chamonix :P

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Jortx, que el Pere és molt legal, malauradament no ens fot cap bola, quina enveja!!! jo també sóc un enamorat de l'esquí de muntanya, però darrerament amb el fanatisme escalatori i les males temporades de neu...
Que maca que estava la neu!
Ens veïem Pere.

Marieta ha dit...

aaaaaaaaaaaaaargh, qué bonic! quins records...no havia entrat mai al teu blog i al veure el post "Chamonix" m'he dit de fer-hi una ullada. M'ha vingut un dels records de chamonix: quan era petita vam pujar al Brevent i al baixar hi havia parapentistes que es fotien unes nates impresionants intentant arrencar -vam riure molt-...en fi, és el primer que m'ha vingut al cap al veure la foto i m'he posat nostàlgica. :)

Gemma ha dit...

Pietro!!!!!!! Quines dents més llargues que se m'han posat!!!!!!!!! Això no es fa, no és just!!!!!
Estic d'acord amb el Jortx, ho has fet expressament per fer-nos morir d'enveja a la resta de mortals que fa dos anys que no surfegem per neu verge... Aix, quines ganes de fer una baixada amb la taula de surf i estripar neu com aquesta...
Felicitats per les vacances a Chamonix!

lux ha dit...

OOOOOhhh!!! fffuuuf.!! brrrrrrrr!!!

bé poso això per no posar un seguit de renecs!!!

Jo vuuuuuulll!!!

Kina enveja!!
i gràcies pel post!!
perque de l'any que ve no passa que me'n vaig cap allà.. ;-)))

Pekas ha dit...

Maques fotos... i paisatjes brutals... :-))))

Una bona setmana santa... si senyor...
:-)))))))))

Xavi ha dit...

Ke Kabroooooonnnnn!!!
Pere això no es fa als amics, dir-me que mirés el bloc per veure aquestes fotos i vídeos m'ha fet molt mal, quina enveja!
Bé, felicitats per la setmaneta, amb aquestes imatges no cal donar gaires més explicacions. Jo seguiré amb la neu crosta que hi ha aquests dies per aquí prop de casa.
Adéu

Anònim ha dit...

Les fotos molt guapes, si! Pero que te pugen ab teleferic i baixar esquiant no es esqui de muntanya. Es "esqui fora de pista", o "frirraid" que diuen ara. Pero l'esqui de muntanya es fer muntanya ab esquis; pujar i baixar. A l'heliesqui tambe li dius esqui de muntanya?

Ja he vist que has fet atres activitats en les que si que has foquejat, pero crec que deuriem de diferenciar-les de les atres 3 de grand montets, aiguille du midi, i brevent, i dir les coses per el seu nom.

Bon rollo, s'ho haveu passat molt be i les fotos son molt guapes (excepte les que eixen maquines), i vos felicite, pero lo dit :-)

Pietro ha dit...

Caram!,...veig que entre la comunitat bloguera escalatoria hi ha més d'un fanàtic de la neu! Perdoneu aquells que parleu d'enveja i dents llargues,...no era la meva intenció!...beno una miqueta sí jejeje, però sempre enveja sana eeeehh ;)

Gabi: gràcies per la definició d'esquí de muntanya,...després de 20 anys fent-ne es veu que encara no ho tenia gaire clar. De fet, hauriem fet molt més esquí de muntanya si el temps i el risc d'allaus ens ho haguéssin permès. Em sembla que no cal ser tant purista, però vaja si ho prefereixes llegeix: esquí de muntanya + esquí fora pista + esquí de pista (tots m'agraden!). Com dius tu: de bon rotllo eeeh ;)

Anònim ha dit...

No t'ho deia del rollo "pa que aprendas", açò no es cap guerra a vore qui porta mes anys fent esqui de muntanya. Sent molt haver semblat aleccionador.

Es nomes que les coses queden clares quan publiquem algo; no es qüestio de lo que llixca jo, sino de lo que has escrit tu, no creus? Has escrit "esqui de muntanya" savent que no ho es. I no passa res per admetre-ho, home.

"Perder el sentido de las palabras es el principio de todos los errores", va dir no se qui. Al final li direm esqui extrem a pujar en telearrastre.

Pietro ha dit...

Doncs ja està canviat; ara posa "esquí en totes les seves modalitats" (sí, sí, ja sé que tampoc és exacte,...no he fet ni telemark, ni fons, ni freestyle, ni...) però és que d'alguna manera s'ha d'abreviar no?
Aaa, i per cert, contrariament al que penses no ho vaig escriure premeditadament, simplement anàvem a Chamonix a fer esquí de muntanya, i al final vam fer el que vam poder! De fet, foquejar dos dies de cinc, tenint en compte les condicions tampos està tan malament no?