18 de juny 2007

LA PASTERETA: RAIMON AL DIEDRE BONINGTON

Aquest Diumenge havia quedat amb en Raimon, qui efectuaria el seu retorn a la paret després de gairebé un any d’abstinència. Així que quan vem quedar em va deixar un encàrrec:
-“busca una via facileta, curteta a l’ombreta i a dinar a casa”,
-“...cull...piiip...Raimon tu demanes massa! Bé, veurem que trobem!
Un cop més Montserrat ens ha donat la solució; anirem a La Pastereta, on a la
cara oest hi ha unes quantes vies de graus mitjos-baixos, de tres llargs i a l’ombra fins al migdia. La idea inicial era començar per la més clàssica i fàcil, La Funció Clorofíl·lica, però en Raimon em comenta que ja l’ha fet, així que canviem els plans i comencem pel Diedre Bonington; una via nova que amb prou feines té un anyet i que té bona pinta.

Raimon als llargs 3 i 4 del Diedre Bonington.

Aquesta via discorre totalment a l’esquerra de la cara oest on aquesta ja comença a girar cap a la placa on hi ha la Stargate i el Kraken. Comença per un una rampa de III sense cap assegurança per guanyar un petit pedestal i aquí ja t’has d’enfilar a una placa típica montserratina per trobar el primer parabolt. Potser aquest pas és el més compromès de la via ja que per arribar al parabolt has de fer un pas llarguet de V a uns 10 metres del terra sense haver xapat res. A partir d’aquí ja es veu la tònica de la via; bona roca i les assegurances justes però al meu parer suficients. El segon llarg és un flanqueig d’uns vint metres a l’esquerra fins a sota d’una placa amb una mena de canal-diedre a la seva dreta. A partir d’aquí dos llargs de 30 metres sense arribar a tocar mai el diedre excepte als últims 5 metres de la via.
No toquem el diedre fins al final de la via.
Aquest dos llargs tenen 6 assegurances cada un (tot parabolts excepte un pitó) i són força bonics i sostinguts en el V grau. Només ens trenca momentàniament la tranquil·litat alguna llastreta solta que hi ha al tercer llarg, però si es va amb compte no cal tocar-les. Al final uns passos de diedre i s’ha acabat,...se’ns ha fet curta!

Raimon rapelant la Bonington i començant la Funció.

Així que baixada ràpida amb un parell de ràpels, i cap a la Funció Clorofíl·lica que encara tenim temps i ens hem quedat amb ganes d’escalar més. D’aquesta via, ja megaclàssica, només dir que la roca m’ha semblat boníssima i està molt ben assegurada. La fem rapidíssim i en Raimon completa un dia rodó fent el segon llarg de primer.

Raimon al L2 de la Funció i Groinket comença a tenir gana!

En definitiva ha estat un fantàstic dia d’escalada sense grans objectius, però està clar que per passar-ho bé n’hi ha prou amb un bon company de cordada i un paisatge espectacular com el que hi ha a La Pastereta!

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Pere!
Caram, caram... quin canvi de camisa! que t'has passat a la via llarga? Nosaltres vam estar al Coll de la Merolla (quina por!). Aviam quan ens veiem.

Fins aviat!
Pol

PGB ha dit...

La Funcio va ser la meva 3ra via llarga :) Li guardo molt bon record i tinc ganes de tornar-hi :D

Sembla una bona combinacio aquestes dues vies que heu fet, no? :)

Salut i roca!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ei Pere! queda pendent el Pedra, a veure si aquesta setmana hi anem, ja ens trucarem...felicitats per les vies, la Bonnigton no la coneixia, l'haurem d'anar a fer.

Pietro ha dit...

Pere: Si aquesta combinació està molt bé ja que permet fer dues vies que no passen de V, molt ràpides i de característiques molt diferents tot i la seva proximitat. De fet qualsevol de les vies d'aquesta cara de la Pastereta és ràpida i recomanable i fins i tot en podries fer tres en un dia. Si vols més grau et recomano fermament la Vilmambar; V+/6a, hiperequipada i de la millor roca que he vist per Montserrat!
Jaume: Aquest finde ho tinc una mica xungo; entre els examens/treballs i la revetlla de Sant Joan...potser la següent. Ja parlarem.

Gemma ha dit...

Hola Pietro!
Aquest racó és genial per una matinal a l'ombreta... Ja veig que ara et dediques a la via llarga pensant en Turquia ;-) Però hem de quedar algun dia per anar a fer esportiva, eh? Ara que ja acabes el curs podem quedar entre setmana, jo tindré algun dia lliure a partir del juliol :)))
Ànims a la Nesa per aquest dissabte, MOLTA SORT!!!!!!!

Anònim ha dit...

Gràcies Gemma!!!!!!!!!!!!!!!
Si aprovo seràs la primera en saber-ho!... El Pere m'acaba de dir mentidera... bé, és que segur que el primer serà ell... no t'importa, oi?
jejejeje...

Pekas ha dit...

Bona combinació...si senyor...!!!

I tú ho has dit... un bon company de cordada... una bona vía... i bones vistes... qué més es necessita per ser feliç.????
:-)))))))))

Anònim ha dit...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Até mais.

Xavi ha dit...

Hola Pere, veig que el Raimon torna a enfilar-se, segur que agafarà el grau d'abans ràpidament. Bona paret la Pastereta, sempre m'ha agradat molt. La Bonnington la tinc pendent.
Records!!!