06 de març 2011

BORRIOL - LA CUCALA


Aquest sector, també situat al municipi de Borriol, m’ha semblat molt més interessant que el Racó del Farol. Tot i que la guia de Castellò posa que por servir com a complement del sector anterior, a mi m’ha semblat tot el contrari. De fet cal dir que les 17 vies publicades a la guia han passat a ser ja unes 45 i que els equipadors segueixen treballant intensament en el sector. Aquí les vies són molt més exigents i sostingudes de baix a dalt i el grau m’ha semblat força ajustadet. El major inconvenient del sector és que la roca no és del tot sòlida sobretot a les vies noves (sector esquerra); es descrostona bastant i en algunes repises s’acumula força sorra. Podeu trobar ressenyes actualitzades aquí o aquí. Hem fet les següents vies:

-Que hay de nuevo viejo, 6a, 18m, (**). Una bona via, vertical i tècnica; cal buscar contínuament la bona posició i el canto salvador que no sempre és evident. Dureta pel grau.

-Hayla house, 6b, 20m, (***). Molt bona via que comença per una mena de canal desplomada i amb bons forats i acaba amb una placa vertical. Només desmereix una mica un tram de roca dubtosa en sortir del desplom. Novament exigent pel grau.

-El profanador de la cantera, 6a+, 25m, (***). Una joia de via si aconseguim oblidar-nos de la qualitat de la roca i ens limitem a escalar i pensar com superar els obstacles. Molt vertical i amb to tipus de preses. Sostinguda i més exigent cap al final. Jo li posaria ben bé 6b/6b+.

-El decotador, 6c, 15m, (**). Qui busqui un 6c curt, contundent i sense treva de baix a dalt aquesta és la seva via. Personalment la trobo massa explosiva, sobretot el començament que a més crec que és una mica morfològic (em falten 5 cm per arribar a un parell de preses clau i haig de fer moviments en dinàmic gairebé sense peus). No encadeno a vista, sí en un segon intent en tope rope i ja no queden forces per més. A aquesta li posaria 6c+ com a mínim.

La Nesa també fa un parell de Vs: Optimista i La rotonda. La primera no li agrada gens; la troba descomposta i amb possibles caigudes perilloses. La segona si que la gaudeix força.

Nesa a Optimista i La rotonda, ambdues de V+

Acabem el dia fent una xerradeta amb en Kele , un dels equipadors que es mostra satisfet de que ens hagi agradat el sector. Li comento el tema del grau ajustadet i em contesta: “puede ser,...es que eso de escalar tanto en Montanejos !”

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Bé Pere, una altra zona de roca calenta!

Fernando ha dit...

Tiene buena pinta.

Pol Cruells ha dit...

és clar, si han agafat el grau de montanejos... tela!
Bones escalades!

Bermu ha dit...

eppppp, aixo pinta be, apuntada per un altre finde.