04 d’octubre 2010

CAMARASA AL QUADRAT

(Nota: aquest post va ser redactat fa un mes, però per problemes tècnics no l'he pogut penjar fins avui)

Camarasa, tot i estar situada a una de les zones més càlides de Catalunya, ofereix bones possibilitats per escalar a l’ombra durant l’estiu, i a més sempre podem acabar la jornada o fer un parèntesi escalatori fent un bany.

Óscar i Xènia a la zona dels 6as de Kuestelon la France

Aquest estiu hem visitat l’escola dues vegades. La primera fa un més, a un dels sectors més veterans de l’escola: Kuestelon la France. I la segona el passat diumenge al sector La Pera. Ambdós sectors tenen en comú el fet de tenir ombra bona part del dia, bona roca, bon equipament, bones vies i aproximacions curtes (uns 5 minuts). En canvi la principal diferència és la graduació: a Kustelon el grau pica molt més, potser perquè abans es graduava diferent i potser també perquè la roca una mica més polida contribueix a augmentar la dificultat de les vies. A la Pera en canvi el grau està més aviat generós. Aquesta és una tendència generalitzada a Camarasa: als sectors més veterans el grau pica més.

Jordi a la de l'esquerrra del trio de 6as

El dia del Kuestelon érem la Xènia, l’Òscar, el Jordi H., la Nesa i jo mateix.

Els que anaven més justets de grau van suar sang (perdoneu companys, però trobar bons lloc a l’ombra i amb vies fàcils és gairebé un impossible!) i els altres vam gaudir força d’aquest sector nou per nosaltres. Personalment vaig fer les vies:

-A.b.s. (L1), V+, (*). Rampa amb algun pas finet. Atenció, tot i que alguna ressenya marca reunió intermitja (L2:8a), aquesta no existeix. Si no es vol fer el L2 cal anar a la reunió de l’esquerra.

- ¿? A l’esquerra de l’anterior,(L1+L2), 6a, (**). Bona via força vertical i llarga. Grau ajustadet. Atenció al segon llarg perquè té algun pas on més val no caure. Reunió superior una mica mal posada (freguen molt les cordes).

- ¿? La de més a l’esquerra del trio de 6as, 6a+, (***). La millor del trio

Óscar en un altre dels 6as

-Catacrak, 6c, (**). Passos clau nyaperos, regleteros i força llargs. La trobo dura pel grau i em calen dos pegues per encadenar.

-Skatala, 6c+, (**). Esperonet desplomat i força espectacular. En tope rope i no encadeno.

Jordi en aquesta via

-Tascones lejanos, 6a+, (***). Una disfrutada de via. Llarga i va combinant passos de diedre, de bavaresa i de placa.

I aquest diumenge a la Pera érem: el Pol i la Gemma, en Mohawk, la Carlota i la Nesa. Tots vam flipar amb el sector, per la fresqueta, per les vies i perquè estàvem sols (...i ja van dues vegades ).

Mohawk a Es Pera (6b o 7a, morfològica)

Entre tots ens vam polir gairebé tot el sector. Jo us puc parlar de:

-Xixi park, 6a+, (**). Una de les vies més fàcils dels sector. V+ si no fos pel pas final. Assegurances força allunyades.

-Això és la pera, 6b, (***). Vertical, roca boníssima molt adherent i amb grans preses. Continua la tònica de assegurances allunyadetes.

Pol a Aserando (6b+) i Mohawk a Maldita burguesía (7a+)

-Sobredosis d’albergínia, 7a, (*). Curt 7a amb el tema concentrat en un pas morfològic que no s’adapta precisament a la meva morfologia (excusa per explicar que no encadeno, jejeje).

-Palermo, 6c+/7a, (**). Via que ressegueix un fissura relativament cega i roma on has d’anar convinant preses en aquesta fisura i nyapes o regletes per les plaques del costat. Una altra que no encadeno.

-Tralarà, 6c, (**). L’únic encadene destacable per part meva durant el dia. Via força variada: primer desplom i bon canto, després placa fina (pas clau) i finalment esperonet vertical i amb assegurances allunyades.

Jo mateix a Tralarà (6c) i a Cara de póker (6c/c+)

-Cara de poker, 6c/c+, (***). La recomanació del dia de la Gemma i com sempre no s’equivoca. Viot de continuïtat amb passos fins i tècnics concentrats en tres xapes cap al mig. Malauradament no llegeixo bé un d’aquest passos i em quedo pillat sense poder pujar ni baixar. Després de la caiguda surt bé, però ja em fa mandra tornar-la a començar des de baix. Ja està, ja tinc excusa per tornar l’estiu que ve!

Gemma a Cara de póker (6c/c+)

Carlota a Dancing trip (6b) i Nesa a Això és la pera! (6b)

3 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona per l'activitat. Per cert ja deixen passar amb el cotxe o encara fan obres?

Jaumegrimp ha dit...

Ei Pere! se't trobava a faltar!! què? amb el trasllat se t'ha espatllat l'ordenador? com va per allà dalt?

Pietro ha dit...

Mingo: Sí, ja està oberta.

Jaume: Tot perfecte! Aprofitant les últimes tardes abans que canvïin l'hora per anar a fer tombs amb la btt i anar coneixent els camins de la comarca.
Lo de l'ordinador va ser culpa d'un llamp que me'l va deixar mig cremat!...per sort només es va cremar la font d'alimentació! A veure si puges algun dia a fer esportiva per les escoletes d'aquí dalt.