13 d’abril 2010

ARBOLÍ: SECTOR ERMITA

Després de més de tres mesos d’inactivitat en aquest blog per motius "pofessionals-estudiantils”, en Groinket ataca de nou! Han estat tres mesos sense explicar-vos res però l’activitat escalatòria no l’he parat pas,...la meva salut mental necessita rascar roca almenys un cop a la setmana i no he fallat cap diumenge: Cabacés-Les Crestes, Malanyeu, La Mussara-El Soterrani, Collbató-Segon pis...han estat alguns dels millors sectors visitats.


L'Ermita de Sant Pau i el poble de l'Arbolí als seus peus

Aquest diumenge però he visitat un sector que m’ha motivat prou per tornar a escriure. Hem anat a l’Ermita de Sant Pau, a l’Arbolí. Tot i la seva antiguitat aquest sector és un dels més desconeguts i poc freqüentats de l’Arbolí. Jo mateix, després d’una desena de visites a aquesta escola encara no hi havia anat mai. Els motius? Doncs segurament vies massa curtes i explosives pel meu gust. L’escalada s’hi desenvolupa sobre plaques calcàries força verticals amb predomini de regletes i foradets petits, però també tenim algun pany de paret amb forats més grossos i cantelluts i algun desplom. El grau, més aviat apretadet i la distància entre assegurances també et fa anar bastant el coco. El peu de via i les vistes són fantàstiques.
En aquesta primera visita hem fet:

-Dies de fred, V+, 12m, (*). Fina, amb passos llargs i algun peu relliscós. Prescindible.
-Fornicacions forniguils, 6a+, 15m, (*). Seqüència molt fina de miniforats i microregletes cap al principi. Dura pel grau.
-La nº 8, 6b+, 15m, (**). Dura seqüència de foradets i passos llargs en desplom a la part superior. La trobo difícil a vista i dura pel grau.
-La nº 9, 6c, 15m, (**). Molt semblant a l’anterior. De fet la guia local li dóna també 6b+ . Personalment els hi posaria 6c a totes dues. Ambdues em costen dos “pegues” per encadenar.


Nesa al Bocamoll (6a)
A partir d’aquí ens dediquem a fer uns quants 6as. Un grau amb el que la Nesa es comença a trobar còmode, així que en fem tres de seguits:
-Bocamoll, 6a, 15m, (**). Bona via, però amb les assegurances força separades i una arribada a la reunió una mica exposada.
-Walgrot, 6a, 15m, (***). Sens dubte la millor via de dia. Verticalitat absoluta i grans preses de tot tipus: regletes, plans, forats, fissures...
-El nou testiclamen, 6a, 15m, (**). Una altra de força bona. Entrada explosiva a base d’una super tracció que dóna pas a un placa farcida de grans forats cantelluts.

Nesa a Walgrot (6a)

Aprofito aquest post per informar que tota l’escola de l’Arbolí ha crescut sensiblement des de la publicació de la guia del Luichy (2002), tant en vies als sectors ja existents, com en nous sectors. Al bar del poble podeu trobar les noves ressenyes. També venen una guia a 9 €.

9 comentaris:

Ivan - Factordos ha dit...

bona piada pietro! quin munt de vies que et vas emportar! la 'Fornicacions forniguils' només l'he provat un cop i no vaig passar de la segona xapa. a la guia local surt com a 6a i a la del Luichy com a 6a+. després de provar-la està clar que el plus no li sobra no...
el proper dia que us apropeu per aquestes terres si voleu companys de cordada ja sabeu! salut!

Xavi ha dit...

Ei Pere, no pares! Almenys vas actualitzant el blog més sovint que jo. La vida de l'estudiant és molt dura (sobretot el mes de febrer). Divendres estic per la gran urbs, amb la tarda lliure. Si vols fer una escapada ràpida per la tarda m'ho fas saber.
Que vagi bé!

Pietro ha dit...

Osti Xavi, ja m'agradaria ja, però precisament el motiu de la meva "absència bloguera" és que el dissabte començo les proves d'oposició per mestre i em sembla que el divendres no tindré ni el cap ni el cos preparat per l'escalada! (m'hauré fotut un xute de valerianes, jejeje!!!)
De totes maneres hem de quedar que fa molt que no ens veiem,...a veure si pujo algun dia per les teves terres.

Pietro ha dit...

Factor2: Sí ja vaig veure que la Fornicacions li posen 6a , ...francament em sembla de xiste...jo la vaig trobar un 6b com una casa, la secció difícil és curta però duríssima! Gràcies per l'oferiment d'acompanyar-nos per les teves terres!

Gemma ha dit...

ei!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja era hora llegir un nou post, que la casacada de Castellterçol és molt bonica però ja la tenim molt vista, je je je...
L'Arbolí ha crescut molt, segur que es mereix unes quantes visites. La propera aquest diumenge? ;)
Molta sort dissabte, TOTS estarem pensant en tu i t'estarem enviant molta energia positiva.... Ànims, que el més difícil (estudiar) ja ho has fet, ara només et toca demostrar que t'ho saps i que vals molt. Mota sort!!!!!!!!

jclaramunt ha dit...

Eiii Pere, no pateixis que ja et posaràs al dia amb el blog, ara el que toca és fotre l'última apretada per dissabte! Molta sort bou!!!!
Xavi, segurament divendres per la tarda anem a Sant Llorenç a fer esportiva. Si et vols apuntar ja saps! (josepclaramunt@yahoo.co.uk)

Jaumegrimp ha dit...

Pere! molta sort dissabte, que d'estudiar te n'has fet un tip i ara el que falta és rematar-ho, però vigila amb tanta Valeriana que no t'adormis!!
Bon post, com sempre, veig que no has perdut el costum.

Anònim ha dit...

http://restaurants-us.com/wi/Madison/Applebee%27s%20Neighborhood%20Grill/53704/

Anònim ha dit...

Enabling laws served to increase the amount of health insurance sold in states. http://insuranceinstates.com/florida/Pembroke%20Pines/State%20Farm%20Insurance/33024/