29 d’agost 2009

CAVALLERS 1: SITUEM-NOS



Ja hem tornat i tinc mooolta feina acumulada, així que sense més preàmbuls, començo amb aquest post el relat d’unes vacances molt frikies!
Aquest any com tots ja sabem estem de crisi així que hem decidit no creuar fronteres i dedicar-nos a conèixer a fons, escalatoriment parlant, la Vall de Boí i voltants. Jo ja la coneixia com a esquiador, com a caçador de 3000s i com a turista, però encara no havia provat les excel·lències del granit de Cavallers, tret d’una petita incursió a les Agulles de Travessany. I la veritat és que la realitat ha superat les expectatives. Abans de marxar, mentre recopilava informació, tenia por de patir una sobredosi de placa d’adherència. Res més lluny de la realitat; a Cavallers sí que hi ha plaques, però de tot tipus i inclinacions: tombades, verticals, amb regletes, amb “bolets i cigrons”, fissurades, amb preses a franges horitzontals i evidentment no hi falten les rampes llises com una mala cosa. Tampoc hi falten les línies que segueixen diedres i fissures brutals. En definitiva varietat a dojo, sempre envoltats d’un paisatge paradisíac. Lògicament, tanta perfecció té un preu: la massificació, però només cal triar els sectors amb més 20 minuts d’aproximació per estar sols.

Una mica de tot: diedres, fissures, plaques,...
Les Agulles de Comalestorres i la Paret on peta el Riu Malo i una cordada al Casc.

En els propers posts us aniré explicant els sectors visitats de forma molt resumida i sobretot a través d’imatges. Sobre les vies no comentaré gran cosa perquè les he trobat totes bones o molt bones. Simplement col·locaré un asterisc a les que al meu parer són imprescindibles.
Respecte les ressenyes, dir d’entrada, que si tenim pensat vistar la zona varis dies, és gairebé imprescindible pillar la guia “Roca Caliente en los Pirineos, Vol. II – Cavallers”. També podeu consultar la web d’Onaclimb, apartat
Pirineus-Vall de Boí, per veure les novetats, que des de la publicació de la guia han estat moltes.
També inclouré alguns posts de zones properes que hem visitat com: Viuet o Escales. Espero no ser gaire pesat!
Per començar adjunto en aquest post unes fotos amb els sectors visitats:




Tampoc em puc estar d’avançar la notícia bomba d’aquesta estada a Cavallers pel que a mi respecta: he encadenat el meu primer 7a!...i el mateix dia un 6c+! Va ser el darrer dia. De fet vam decidir perllongar un dia més la nostra estada per no quedar-me amb les ganes de fer l’últim “tiento” a aquestes dues vies que tenia al dente.