27 de juny 2009

ESCALADA I BANY A SANTA ANNA


Santa Anna és una altra de les opcions a tenir en compte els dies més calorosos tot i que per la seva situació geogràfica en un dels punts més càlids de Catalunya podria fer pensar el contrari. El fet de tenir les parets ubicades en una bonica gorja de la Noguera Ribagorçana possibilita que sempre tinguem algun sector a l’ombra i a més hi acostuma a bufar un airet fresquet. Si malgrat tot, la calor no ens deixa escalar sempre ens queda l’opció d’un bon bany a un dels rius amb les aigües més gelades que mai he provat.
Aquest post correspon al diumenge passat (dia 21), un dia que va resultar força fresquet,...tant que de bon matí més d’un va acabar buscant el solet i no pas l’ombra!
Vam començar pel sector Paret del Vent, un dels millors de l’escola si ens movem pel sisè grau. Bona roca, bon paisatge i bon equipament (atenció: la majoria de les vies són més llargues i tenen més assegurances del que diu la guia!).

Mini ferrata d'accés a la Paret del Vent

-Tomatera, 6a, (***). Una de les clàssiques del sector. Inici explosiu, però escaquejable si utilitzem un immens bloc que hi ha al peu de via (veure foto anterior). Molt variada, atlètica però també tècnica.

-Angelillo, 6a+, (***). De nou inici explosiu aquest cop obligat i després via més plaquera que l’anterior.
-Primera d’any, 6a, (*). Monto aquesta via per la Nesa, però al final no resulta gaire bona per ella perquè va molt en diagonal. En qualsevol cas, millor treure les cintes en tope rope.


Nesa en aquesta via

-Patatera, 6b, (**). Via curteta, però amb una secció mitja molt interessant i amb fantàstica roca, potser massa abrasiva i tot.

-Pod imagine (L1), 6b+, (***). Via de força-resistència fins a la meitat. Després passejada fins a la R.
Jo mateix en aquesta via

Tot i que el dia va resultar fresquet, al migdia el sol picava de valent sobre aquest sector i vam decidir traslladar-nos als sectors situats a la cara est de la gorja. Concretament vam anar al sector Sendero, però ens va decepcionar força. Segurament és el sector més concorregut de l’escola i les seves vies estan molt polides.
Gemma i Pol escalant,...o millor dit patinant al sector Sendero

Després de provar tots un parell de vies i de patir cadascú lo seu vam decicdir que el millor per acabar el dia amb un bon gust de boca i ben relaxadets seria anar a provar les aigües turquesa i gelades de la Ribagorçana:

6 comentaris:

jclaramunt ha dit...

ben parit això del bany, segur que veu quedar com nous!
Cau una mica lluny per anar-hi en un dia no? ve dormir per allà?!
Salut

PGB ha dit...

Quin contrast... calor màxima i aigua gelada de la Noguera! brbrbrb jo sóc un fredolíc :P

Jaumegrimp ha dit...

La roca es veu d'allò millor, però l'aigua...sembla mentida amb la calor que fa per Alfarràs! la veritat no sé que envejar més, l'escalada o el bany!!

Pietro ha dit...

Josep: home sí que queda llunyet, però tampoc res de l'altre món,...un parell d'horetes si és que hi arriba. I ja se sap, a aquesta època cal fer el que sigui per buscar la fresca!
Pere i Jaume: Sí lo de l'aigua és ben curiós, segurament la mateixa Noguera Ribagorçana més aprop del seu naixement no està tant gelada, i en canvi aquí després de 100Km. de curs i d'haver passat per tres pantans us ben asseguro que està congelada! Deu ser perquè és aigua que alliberen directament de la part més fonda de l'embassament.

Fastigos ha dit...

Lo millor a l'hora de banyar-se es anar a damunt de la presa, al pantà, l'aigua té la temperatura perfecta (calenta) i inclús hi ha algun que altre psicoblock!!!!

Anònim ha dit...

Felicitats bou !!!

M. Dolors Tresserras