24 d’abril 2009

ANDALUSIA 3: LOJA

Loja és una altra de les escoles andaluses més populars, en aquest cas a la província de Granada. Els seus sectors es troben repartits a banda i banda d’una amplia vall, uns al vessant sud i els altres al nord. Per tant és un lloc ideal per qualsevol època de l’any. Nosaltres vam escollir els orientats al nord (Las Zorreras), ja que per Setmana Santa el sol ja començava a picar de valent per aquelles latituds, i entre l’ombra i el ventet que corria gairebé vam passar més fred que calor!
Zorreras Altas
L’escalada a Las Zorreras en general es caracteritza per la verticalitat o els desploms d’un calcari amb xorreres i forats, tot i que a les zones més verticals (les menys desplomades) la roca és més compacta i regletera. Com a la majoria de llocs on vam estar la roca ja està força polida però en aquest cas no afecta massa al tractar-se de vies amb bona presa.
Una altre punt fort de Las Zorreras és l’extens panorama d’interminables camps d’oliveres que es domina.

Zorreras Bajas

El sector on vam estar escalant fou concretament las Zorreras Altas, fent vies entre IV i 6b+, d’entre les quals us puc recomanar:
-Magia negra, 6b
-Patrañas, 6a+
-D’ayo, 6b
-Sidroterapia, 6b+
(Ressenyes parcials a
Desnivel)

Per acabar aquest post i ja que estem a la província de Granada unes quantes fotos de la capital, que vam visitar en un dels nostres dies de descans:

1 comentari:

Xavi ha dit...

Vaja, no hi ha gaire vegetació a peu de via. Això a l'estiu deu ser l'infern!
Molt boniques les fotos de Granada.
Records!