16 de març 2009

AMB LA MEL ALS LLAVIS


Os de Balaguer ens encanta. Per les seves vies llargues i estètiques sobre bon calcari, pel seu equipament generós, pel seu entorn tranquil, per les seves vistes i, perquè no dir-ho, pel seu grau més aviat generós que ens apuja la moral.
Des d’aquest diumenge un ingredient més s’ha afegit a aquesta llista de punts positius i que probablement farà que no tardi gaire a tornar-hi: m’he quedat a un "plis" d’encadenar el meu primer 7a. La via en qüestió ha estat Fanàtic (7a, 27m, ***), llarga placa amb dos trams clau: un de finura i preses tipus gota d’aigua al principi i l’altre de desplom amb bon canto al final. Entremig una llarga i divertida passejada que no crec que passi de 6a. Me la recomana un cop més la Gemma després de fer-la amb aparent facilitat. I jo que li dic: “vale, però en tope-rope eh!” , i ella: “No, no de primer que la pots fer”...”pos vinga som-hi, si no juguem a la loteria segur que mai ens tocarà”, penso jo.


Jo mateix intentant Fanàtic (7a)

I la Gemma tenia raó, gairebé encadeno. La caiguda s’ha produït al tram de finura on després d’un xapatge inextremis em llenço sense pensar gens a dues gotetes d’aigua que intueixo a sobre meu: “merda, són molt pitjors del que m’esperava” i no tinc res pels peus,...adéu 7a! Quan estic penjat veig bastant a l’esquerra una bona orella lateral que ni tan sols havia ensumat. Provo el pas utilitzant-la i voilà, ja està ! En arribar al desplom de dalt no ho veig gens clar, però la Gemma em canta la seqüència i surt bé,... ara sí que em fa ràbia l’errada de baix ! Malgrat tot estic content: sé que tinc la via i encara ara no sé perquè no li vaig fer un altre pegue. Suposo que perquè l’ombra ja ens havia engolit i a baix tenia els meus companys amb cara de fred,...o potser per tenir excusa per tornar,...no ho sé, però la tinc!
Ara bé, cal dir que la via és coherent amb la graduació de la zona però que en algun altre lloc no passaria de 6c o 6c+.

A part d’això el dia va ser molt fructífer per tots. Personalment vaig fer:

-Tot un plaer, 6a+, 23m, (***). Magnífica via molt variada.
-Boven, 6b, 20m, (**). Placa fineta, descans, desplom i arribada a la R amb alguna presa poc evident a vista.
-Allucinogean wall, 6b+, 21m, (**). Via molt semblant a l’anterior.

La Gemma a Allucinogean wall (6b+)

-L’equivocació del Teixó, 6c, 25m, (***). Una altra que em recomana molt encertadament la Gemma. Llarga placa de continuïtat amb un pas sensiblement més difícil i tècnic cap a la meitat.

A destacar també que la Nesa s’ha portat com una campiona, intentant la majoria de vies del dia de primera, inclòs un 6a que gairebé encadena.


Jo mateix a "Allucinogean wall" (6b+) i Nesa a "Els primers passos" (V+)

En fi, un lloc 100% recomanable que visitaríem més assíduament si ens quedés més a prop.
Gemma a "La vall dels faraons" (6c)

10 comentaris:

PGB ha dit...

El Marcel ja me'n va parlar molt bé, i els teus dos posts també em fan entrar ganes a anar-hi. A veure si no tardo gaire!

Pol Cruells ha dit...

Ei Pere! com sempre: Os de Balaguer no ens falla! La Nesa aviat ens atraparà! Jo també vaig fer la Allucinogean wall i més avall quasi encadeno la Segura Viudas... i encara hi queden un munt de vies! El proper dia encadenaràs el 7a, fijo!

Gemma ha dit...

Pere, Os de Balaguer és genial per pujar la moral, oi? Diumenge tots vam triumfar, je je je :)
"Fanàtic" la tens a punt a punt, ara ja coneixes la seqüència de baix... M'encanta el títol del post, el trobo molt encertat ;)

jclaramunt ha dit...

Ei Pere! uiiiiiiiii que ja ho tens això! Ara toca tornar-hi aviat, aveure si em puc apuntar algun dia que baixo molt poc per allà!
Felicita a la Nesa de part meva!
Salut

Mingo ha dit...

Felicitats Pere. Os està a la carretera de les Avellanes,no? mai hi he anat a escalar, però m'ho apunto.

Pietro ha dit...

Gràcies a tots per les "casi felicitacions" pel "casi encadene" !
Mingo: Sí, des de Balaguer has d'agafar la carretera direcció Ager i al cap d'uns 10 o 15 Km. hi ha una desviació a l'esquerra que en 2 Km et porta a Os. Tot i la distància és relativament ràpid arrivar-hi,...clar que amb tants radars cada cop ens ho estan posant més difícil!

Jortx ha dit...

Pietro!

Si ha de ser el primer, no cal que te'l busquis dels difícils!! Pensa que quan n'hagis fet un i perdis el respecte al número, els altres cauran com xurros =)

Molt mal fet de no haver-li fotut un altre intent... ja t'assembles a mi, gandul!

Pietro ha dit...

Si noi, ja tens raó ja! Per cert, què se n'ha fet del teu blog? trobem a faltar les teves piades!...però ja veig als altres blogs que vas fent cosetes,...bé seria més correcte dir grans coses, perquè la Interlaken tela ehh!

Jortx ha dit...

No tinc Internet a casa i se'm fa difícil (per mandra) fer-ho a altres llocs.....

Potser el ressusitarem o potser l'enterrarem del tot... qui sap...

Però no pateixis, que als bons us segueixo llegint, des de la feina o des de ca la Laia!!

Per cert, quan torneu al Malpàs aviseu. Ja us ho vaig dir, però per si a cas ho havies oblidat =)

Enkeli ha dit...

:O uff només de veure les fotos m'entra la por!! escalant 25 m!! Marededeudeltano!! jejej jo vaig provar d'escalar-ne 10m l'any passat i ja vaig tenir-ne prou jeje