12 de desembre 2007

MONTSERRAT A DUES BANDES

Aquest pont de la Puríssima ha estat una mica estrany per nosaltres; teníem uns quants compromisos “socio-familiars” (casaments, aniversaris,...) i només teníem lliure divendres al matí i diumenge. A més, coincidia que aquests dos dies eren els que pitjor previsió meteorològica tenien: el divendres per núvols i el diumenge per vent. També ens feia una mica de por la “operassión retonno” del diumenge, així que la solució era clara: Montserrat, l’etern comodí!
Pere a la 22(6c) de la Desdentegada

DIVENDRES (07/12/07): EL PITEU (Montserrat Nord)
Segona visita a aquest petit sector, més recomanable per les tardes d’estiu (ombra aproximadament a partir de les 13:00), però tant ens era,...no feia sol! La primera visita va ser precisament una tarda del passat estiu amb en
Jaume. Entre aquella ocasió i el passat divendres he fet 14 de les 24 vies del sector i he tret les següents conclusions:
1)Bon equipament en general tot i que el criteri amb què s’ha posat algun parabolt no l’acabo d’entendre. Per exemple: dos parabolts super junts en entrades de bloc però després potencial caiguda al terra abans de xapar el tercer (per exemple a la via El ocho de la Bernarda).
2)També bona roca en general, però alguna via amb trams descompostos o amb excessiu líquen/terra ( novament serveixi d’exemple El ocho de la Bernarda...està clar que aquesta no la recomano!).
3)Grau força heterogeni. Per posar un altre exemple: la via Larry (6b+), no em sembla pas gaire més difícil que la Murdock (6a+).
4)Poca varietat de graus: entre V+ i 6b+. Però vaja, la roca i la paret són les que són i deu n’hi do les vies que han sortit.
5)Moltes entrades explosives de típica panxa montserratina on es fa difícil posar els peus, per entrar seguidament a plaques tombades molt més fàcils,...això també complica el fet de graduar bé les vies.
6)En general, vies més bones i més llargues a la part esquerra del sector.
7)Vies recomanades:
-Una polla sin magnesio , V+/6a, 15 m : Placa d’excel·lent roca amb els passos més difícils al començament.
-Una polla con magnesio, 6a+,15 m : La mateixa placa, però amb començament amb petita panxa de bon canto.
-Del Olivé: 6b, 15 m : Tot i una entrada força lletja de tibada matussera, després la via va a buscar un esperonet força estètic i de bona roca.
-Via gra: V+, 15 m : Petita via molt variada: comença per una placa tombada molt fina i tècnica, fins a sota un sostret de bon canto que dona pas a una placa final més vertical i d’excel·lent roca.
-Janis Joplin: 6b, 12 m : Bona placa fineta i força vertical.
-De la fisura: 6b, 12 m : Via veïna a l’anterior que aprofita una fissura a la dreta. Menys tècnica, però més atlètica. Cap d’aquestes dues em semblen gaire dures com a 6bs.
-Del espaldazo: 6a, 20 m : Aresta força vertical i contínua però amb bones preses.
-No me siento las yemas: 6a, 20 m : Mateixa aresta per l’esquerra amb un tram més desplomadet que l’anterior, però amb bon canto.
-Larry: 6b+, 20 m : Teòricament la via més difícil del Piteu. Placa fina i vertical que porta a un sostret amb molt de canto que dóna pas a una altra placa amb molt millor presa i ja més ajaguda.
-Murdock: 6a+, 20 m : Pràcticament idèntica a l’anterior. Francament no veig la diferència de dos graus. Posem que les dues podrien ser 6a+, o 6b essent generosos.

En definitiva, bona zona per passar-hi unes quantes tardes d’estiu si ens movem bé a l’entorn del 6a/6b.

DIUMENGE (09/12/07): LA DESDENTEGADA (Montserrat Sud)
Fugint del fortíssim vent de ponent ens refugiem a la Desdentegada, zona orientada a llevant d’on sempre sortim satisfets. Som sis: la Nesa, el Joan, la Gemma, el Pol, la Carlota i qui us ho explica.


Nesa a la 17(V+) i Pere a la 23(6b)

Ho hem encertat,...no fa gairebé vent! I tots ens posem les botes amb les llarguíssimes vies del sector:
-Jo encadeno 4 vies que encara tenia pendents: la 23 (6b), la 22(6c), la 34 (6a) i la 33 (6b+).
-La Nesa: s’atreveix de primera amb la 17 (5+) i la 15 (6a) i de segona amb la 23 (6b) i la 24 (6c) i deu n’hi do com se’n surt!
-El Joan, com sempre, es queixa del conglomerat Monterratí (el reino del cutrerio segons ell)...però jo sé que en el fons li agrada!
-La Gemma, com sempre també, fent 6cs i 6c+ com xurros.
-El Pol estava mandrós i va decidir que amb la 25 (6b) ja en tenia prou!
-La Carlota va descobrir com pot arribar a ser de fi i cansat pels peus Montserrat amb el sectoret dels cinquillos (19, 20 i 21). També va fer un curs accelerat d’assegurament amb Gri-gri.


Seqüència a la 22 (6c)
Per cert,...que algú posi noms a les vies de la Desdentegada d’una vegada ;-) ...que això sembla el Bingo!

8 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ei Pere! ja trobava a faltar el teu post, renoi al Piteu ja no et cal tornar-hi...enhorabona per les vies de la desdentegada, t'estàs posant Bou!

Xavi ha dit...

Carai la foto de la Nesa a la via 17 sembla més un 7c que un 5+. Jo també he fet pont en família amb escapada ràpida un dia a Perles. Buf, com estaven les carreteres aquests dies per aquí dalt, un embús monumental, millor quedar-se a prop de caseta.
Records!

jclaramunt ha dit...

Coi Pere! els dos últims llocs que has anat els tinc a l'agenda! La Desdentegada espero anar-hi aviat, bon lloc pels matins d'hivern! El divendres encara veu gaudir de sol, a la Malanyeu estaba molt tapat i feia una fresca que pelaba!
Salut

Anònim ha dit...

Sí que és fi de peus Montserrat! No em vaig atrevir a fer ni un dels quarts de primera, tot i que els seguros estaven ben aprop...
Bon Nadal a tu i a la Nesa i que vagin molt bé les vacances!

Anònim ha dit...

Sempre em deixes vé, Pietro... ets massa bò...

Anònim ha dit...

Una pregunta, como haces el inicio de la via Del Olivé del sector del Piteu? Igual que la del Ocho de la Bernarda (usando el diedro y la grieta que esta a la derecha); o de alguna otra forma.

Venga hasta otra y a encadenar

Pietro ha dit...

Koletas: doncs ara mateix no me'n recordo. Diria que la devia fer igual perquè vaig fer aquestes dues vies seguides i em sembla recordar que ho vaig fer igual per totes dues.

Anònim ha dit...

OK, igual que yo. Pero recuerdo que habia alguna regletilla por la pared de la izquierda, y como en la guia del Luixi sale con un inicio separado de la del Ocho de la Bernarda y Rampa de lanzamiento, no sabia si se podia hacer con inicio independioente. De todas formas, la vez que la probé, vi por la izquierda extremadamente dificil para salir 6b.

Gracias y hasta otra