18 de novembre 2007

COLLBATÓ MIX

Aquest diumenge el fred ens ha espantat i no ens hem atrevit a anar gaire lluny. Per aquestes ocasions sempre tenim el comodí de Montserrat Sud. El sector escollit aquest cop ha estat Els Graus i zones properes. Aquesta és una zona força resguardada del vent i tenim diverses orientacions que ens permeten escalar al sol tot el dia. A més, últimament hi han proliferat les vies com bolets i em feia gràcia provar les vies noves que em faltaven. A la Nesa també li agrada bastant aquesta zona, així que cap a Collbató falta gent.
Quan arribem el termòmetre del cotxe marca -1ºC i poc ens pensem que acabarem fent alguna via en màniga curta!
ROCA SIOUX
Comencem per aquest primera agulla i les dues vies més recents que estan a la dreta del tot:
-La simpatia del sioux: V, 15m. (**). Bona via per escalfar. Curteta però amb algun pas interessant cap al final. (Foto esquerra)
-Yuma: 6a, 14m. (**). Igualeta a l’anterior però amb el pas “interessant” més desplomadet i amb bon canto.


PLACA DE LA POMA
-Gamarus Alegre: 6a, 20m. (***).
Nova via a l’esquerra del tot d’aquesta bonica i vertical placa amb roca execel·lent, ben assortida de forats, bolets i regletes montserratines. Panxa final amb bon canto.
Croquis extret d'Onaclimb. Amb vermell les vies noves.

PLACA DEL GANDHI
Nou sector, obert l’estiu passat, just a l’esquerra del Jardinet. Roca un pèl diferent que a la resta de sectors veïns. Aquí és bastant més fina i compacta, amb menys forats i bolos. Requereix més fe en els peus. Tot i el grau baix de les vies no crec que sigui un sector gaire recomanable per iniciació, ja que a les característiques de la roca hi hem d’afegir uns parabolts una mica separats a les dues vies de V. Fem totes les vies i sens dubte les més recomanables són les dues de l’esquerra, que són les més difícils però amb millor roca.

Ressenyes extretes d'Onaclimb

PRIMER PIS
Per acabar el dia amb una mica més de trempera i amb algun 6b a la butxaca ens enfilem per la Drecera dels Graus fins aquest petit però bonic sector. Aquí faig (la Nesa ja en té prou):
-Via 1: 6b, 15m. (***). El més difícil és el començament (fins la tercera xapa). L’haig de provar 3 vegades però acaba sortint. Després preciosa placa vertical de continuïtat amb algun forat força bo. Reunió bastant oxidada.
-Via 3: 6b+, 20m. (***). Hiperassegurada amb espits. Estètica rampa que es va posant dreta fins arribar a ser desplomada. Molt fina però amb algun forat salvador. Caic en el pas clau. Aprofito la caiguda per descansar i mirar-m’ho bé. El pas acaba sortint però em quedo amb les ganes d’encadenar-la ...ja comença a fer massa rasca i per avui ja està bé. Reunió bastant precària sobre dos espits rovellats. Millor anar a la de la dreta que almenys té un parabolt.


...comença a fer rasca!

4 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Hola parella! vaja intensiu d'els graus, dissabte jo també hi era i es que al solet s'hi està molt bé, vàrem fer las tres vies de la PLaca de la Poma, que em van agradar molt.

jclaramunt ha dit...

Molta gent??!! A la Placa Gandhi, com més a la dreta pitjor roca...molt més maques les de la Placa de la Poma o la Roca Sioux. Encara em falta anar al Primer Pis i Llençol.
Salut!

Pekas ha dit...

jejjeje...no em parlis del fred... el Diumenge vaig passar dels 22º graus positius de Sevilla...
als 2º sota cero.... de casa meva... ( i aixó que el dissabte nit aprop del poble es van agafar els -11º :-OOOOOOO

Peró com deia Bogart... "Siempre nos quedará Montserrat Sur... "
:-)))))))

Bona jornada...si senyor... :-))))

Pietro ha dit...

Ep Josep, curiosament no gaire gent pels Graus el diumenge. Ja vaig veure que tu també havies anat a tastar la Placa del Gandhi. Els 6bs del primer pis estan força bé,...llàstima dels descuelgues que fan una mica de por!!!
Pekas: això et passa per viatjar tant ;-). Per cert a quin congelador,...ai vull dir poble vius???