02 de juliol 2007

PIC DEL MARTELL: VIA MIDI PLAN (110m., V+)

Via ràpida, ben equipada i sobre excel·lent roca. Ideal per una tarda d’estiu ja que hi toca l’ombra a partir de les 15:00 i a més al Pic del Martell a la tarda hi acostuma a bufar una agradable brisa marina. De fet nosaltres ens vem prendre el tema tarda massa a la valenta i ens va pillar el negre a la baixada,... però és que haviem de pair la paella que ens haviem cruspit a Castelldefels i no vem començar a escalar fins les 19:00.


Nesa al L1 (L2 si la fem en quatre llargs).

La via va ser oberta en estil “clean” (utilitzant només tascons, friends i bagues) per Gustavo_Máñez (Kush) i Paco Sánchez el 1993. Posteriorment el mateix Kush va equipar les reunions i passos clau amb espits i finalment el 2002 la va equipar completament amb parabolts. Des de llavors resulta una de les opcions més ràpides i segures del Pic del Martell i això es comença a notar als passos clau on la roca està polideta. Actualment compta amb 4 reunions, una cada 27 metres, totes elles equipades amb anelles per rapelar, però la via es pot fer en només dos llargs de 55 metres. D’igual manera la podem rapelar també amb quatre o dos ràpels dels mateixos metres. De totes maneres l’opció més ràpida pel descens si no volem fer cap més via és baixar a peu directament del cim cap al pàrquing.


Pere al L2 (L3 si la fem en quatre llargs).

El pas més difícil de la via el trobem només començar on una placa d’un parell de metres amb poca presa de mans i peus en adherència sobadeta ens obligarà a posar-nos ràpidament les piles,…tant que nosaltres vem optar directament per l’A0. Crec que aquest pas, diguin el que diguin les ressenyes, no baixa de 6a. De totes maneres el llarg clau de la via és el tercer (primera part del segon si la fem en dos llargs). En aquest llarg trobem una mena d’esperonet vertical, aeri i amb bona presa, però cal mirar-s’ho bé abans de començar aquesta secció ja que un cop hi estiguem posats la verticalitat no ens permetrà entretenir-nos gaire.

7 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Pere, que això de l'estòmac era després d'escalar! amb una paella a sobre no m'extranya que et semblés 6a el primer tros...fora bromes, el Pic del Martell és molt ferm i gens fàcil, enhorabona per la Midi-Plan. A veure si quedem dijous, le Gemma s'hi apuntaria segons em va dir.

PGB ha dit...

M'has donat una bona idea per anar a fer una via llarga despres de treballar :)

Amunt!

Pietro ha dit...

Jaume,...doncs encara no saps el pitjor de la paella; resulta que portava algun ingredient "defectuós" i el diumenge vem haver de fer unes quantes carreres cap al WC!...si ejque nostre senyor em va castigar per no respectar la filosofia del Groinket;). Respecte lo de Dijous si que podriem quedar si.

Pietro ha dit...

Pere: si tens les tardes lliures no dubtis a fer una visita al Pic del Martell que a aquesta època val la pena. A part d'aquesta via en tens moltes altres de les mateixes característiques: Muntant World, Reserva, Chumi Chumez, Matanza de Prexas etc...

Gemma ha dit...

Hola Pere! No m'estranya que us fes mal l'arròs...
Fa temps que no vaig al Pic del Martell. Des que se'm va creuar una serp enorme a mitja paret, que li tinc certa mania... Tinc pànic a les serps!
De totes maneres, la via es veu super guapa ;-)

Sap algo la Nesa?

Pekas ha dit...

Una guapa vía... oberta per un gran amic... "Kush"... encara que de joves li deiem Zaratustra....
jejeje

Salut i muntanyes...!!!!

Pietro ha dit...

Zaratustra!,...té algo a veure amb la paret de Zaratustra de Vilanova de Meià?,...està dedicada al Kush?