10 de març 2007

FARAÓ DE BAIX

Aquest dissabte hem anat a Montserrat, que ja ho trobàvem a faltar. Concretament a les zones d’esportiva del Faraó de baix. Avui hem fet un tracte amb la Nesa; al matí anirem al sector Columpio (per cert, ja no hi ha columpio :-( ), on jo tinc algunes vies pendents i a la tarda anirem a la Placa Dakota, un nou sector on la Nesa es podrà posar les botes amb les 5 vies de IV-V que hi ha.
Dit i fet. Al Columpio fem:


-El pivotante, 20 m. 6a (**)
-Tea’s crack (V+) + Alta traïció (6a+), 37 m. (**):
Tenia ganes de fer aquest 6a+ al qual podem accedir per vàries vies. Un cop a la reunió les xapes t’obliguen a anar molt a la dreta (espit vell + parabolt amb xapa blanca), i un cop superat un petit desplom cal tornar a l’esquerra, sobre la vertical de la reunió. Això fa que la corda fregui molt i dues xapes més amunt em veig obligat a despenjar-me per treure les dues cintes traïdores. Superat aquest petit entrebanc la via està força bé.
-Sestao 0 – Baracaldo 6, 15 m. 6b (***). Bona via, curta però variada: foradets, regletes i bavaresa final.

Sestao 0 - Baracaldo 6 (6b) i situació Placa Dakota.


PLACA DAKOTA
Ens hem assabentat de l’existència d’aquest sector gràcies a la ressenya d’onaclimb (
http://www.onaclimb.com/montse/c_faraodreta2.htm). Per arribar-hi només cal seguir el camí que va cap dalt al Faraó, i un cop passat el Totxo del Camí, trobarem aquesta placa tombada (ven visible durant l’aproximació) d’uns 15 metres d’alçada. Tal com havíem previst la Nesa disfruta de valent fent totes les vies de primera. Les vies encara tenen força líquen i terra, però a còpia de repeticions segur que quedaran ben netes. És un magnífic lloc per iniciació, però el peu de via i l’accés no permeten anar-hi amb nens molt petits.


La Placa Dakota vista des de baix i des de dalt.

12 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Hola Pere i Nesa, gràcies per descobrir-me aquesta nova zona, la Placa Dakota, l'hauré d'anar a conèixer, aviat farem el curs d'iniciació i zones com aquesta són escasses. Per cert, vas fer la via de la dreta de la sestao? és una bavaresa fantàstica, més fàcil del que sembla, es diu Boicot i és V+, molt recomanable.

Pekas ha dit...

Tengo pendiente esta zona...ahora que tengo el tendón "a tono" de nuevo... vamos a ver qué al se está por aqui... :-))))

Mucha gente en el faraó...????

PGB ha dit...

Ei companys! Molt be la repassada de vies a la Plaka Dakota! :D A veure si m'hi passo amb l'Alba i se les apunta totes de primera tambe! ;)

El proper dia que vagi al Farao tinc un deute pendent amb la Tea's Crack... no hi va haver manera d'encadenar-la (ni en top rope!) :S

Pietro ha dit...

De res Jaume, de fet hauriem d'agrair-ho a la gent que obre zones així ja que com molt bé dius són escasses. La Boicot ja l'havia fet, si no recordo malament precisament un dia que tu venies i que vas fer la Sestao. Si que és guapa, però deu ni do de com em va fer suar,...per ser V+!
Pekas: La zona és molt recomanable. No gaire gent, però el problema és que hi ha poques vies i de seguida sembla ple.
Pgb: Si la Tea's crack no és gens fàcil, té uns primers metres molt tècnics, on has de col·locar molt bé els peus i i saber posar el pes del cos cap on toca, però segur que ara et sortirà!

Gemma ha dit...

Ei! Encara queden zones per descobrir a Montserrat? Les vies guapes del Faraó de Baix són les 3 de la dreta de tot, llargues i de 6b+,6c molt maques!
Al final nosaltres vam anar el diumenge a Malanyeu. És preciós!

Pietro ha dit...

Gemma, en honor a la veritat haig de dir que aquestes vies que comentes són les que m'hagués agradat fer, però ens vem deixar la guia al cotxe i no em vaig atrevir a posar-mi perquè no sabia quines eren els 6bs. Entre això i que vaig veure que els seguros allunyavem em vaig escaquejar!!,...beno així tinc excusa per tornar-hi.

Xavi ha dit...

Hola Pietro. Amb referència al teu viatge a Turquia, has de contactar amb algú o vas per lliure?. A la Capadòcia vam estar dormint en un lloc molt acollidor i visitant unes valls on no vam veure a ningú, tot s’ha de dir que no era estiu. Per la zona de muntanya anàvem amb un guia local que coneixia molt bé les seves muntanyes. Aquest diumenge precisament vam acabar el muntatge de fotos i vídeo per poder donar a conèixer una part d’aquest país als companys del nostre centre. Si necessites cap telèfon, adreça o consell, no dubtis en posar-te en contacte amb mi. El noi de la Capadòcia on dormíem (casa cova), sopàvem i feia de guia, parla castellà.

Pietro ha dit...

Xavi: gràcies per tota la informació però en principi ja ho tenim tot lligat amb una agència d'allà que es diu Terra Anatolia. Crec que naltros també anirem a dormir a alguna casa troglodítica,...això si, em sembla que haurem de parlar amb anglès!!
Si se'm planteja algun dubte tindré en comte el teu oferiment.
Pere

Xavi ha dit...

Hola Pietro. No la coneixia la placa aquesta, me l'apunto per anar-hi d'aquí uns anys amb el petitó!! Ei el video del Dean Potter és brutal. Suposo que les xapes deuen estar molt bé per fer A-zeros sense corda (a l'Anglada de l'Aeri suposo que no ho faria!). Així que a Turquia, com està lo de Kalimnos?
Adéu (Xavi, però el de la Seu).

Pietro ha dit...

Ei Xavi de La Seu, jo vaig pensar exactament el mateix al veure el vídeo del Harry Potter aquest,...i també ha de confiar molt amb els friends el tio!. Lo de Kalimnos ja està aquí,...ja estic frisós per penjar-me de les estalactites!

Antoni Aymami ha dit...

Gracies al teu comentari sobre la plaka dakota, avui he anat a fer-las en solitari, si que estan una mica brutes pero el equipament es perfecte.

Pietro ha dit...

ei, molt bé! que fanàtic,...en solitari i tot!. Bé, està bé que els blogs serveixin per donar a conèixer nous llocs.