07 de novembre 2006

MONTSERRAT SUD - PLACA HARDKORE

01.11.2006
Aprofitem el dia de Tot Sants i de les Eleccions, per …a veure si ho endevineu…siii per anar a esgarrapar roca. Eiii, però a la tarda a votar eeeh!
Un cop més, quan volem anar a prop, pensem en Montserrat Sud. Sembla impossible, però quan ja senbla que has visitat totes les zones d’aquesta muntanya, en descobreixes una altra, i una altra… . Avui provarem d’anar a la Placa Hardkore, sota l’Agulla del Senglar i la Proa. Aparentment sembla que hi hagi poques vies del nostre grau, però són força llargues i segur que n’hi haurà prou per passar un dia.
En arribar al peu de la cinglera que ve de la Cova de l’Arcada, i gira sota la Proa, cap a la zona de l’agulla del Senglar, m’arribo fins als sectors de la Tonsura i el Supositori. Moltes vegades, estant a la Desdentegada he vist gent escalant en aquests sectors, però mai he trobat informació de les vies, així que decideixo investigar pel meu compte. I, un cop més Montserrat m’ha sorprès gratament; trobo una vintena de vies equipades amb químics (algunes encara en procés d’equipament) dividides en tres sectors. Al de més a l’esquerra (cap a la Cova de l’Arcada) hi ha un parell de vies que semblen assequibles, potser 6a+, després hi ha un sector amb força vies de probablement 7é grau i finalment un sector més amb un altre grapat de vies, que em comenten uns escaladors que són entre 6b i 6c.
Un cop, satisfeta la meva curiositat, anem ja a la placa Hardkore (aquí també hi ha vies noves i en procés d’equipament). Nosaltres fem totes les que surten a la guia de Montse Sud (pag. 104 : 1-6a, 2-V+, 3-6a+, i 4-6c). Totes elles molt recomanables, però amb algún “aleje”, sobretot la 1 que té el primer seguro a 5 o 6 metres i el segon a uns 12. És un tram fàcil, però no val la pena jugar-se la pell. És millor començar pel V+ del costat i xapar aquestes cintes al baixar. El 6c, em sembla força assequible.
Per acabar la jornada, ens arribem fins al Contrafort del Senglar, una zona ja clàssica amb setens i vuitens, on provo la Tom Sayer (6c). Els “mutants” que hi ha tibant als vuitens m’asseguren que és fàcil, que ells la fan per escalfar… Si, si, a mi em deixa ben calent, gairebé socarrimat diria jo!



Sectors del Supositori i la Tonsura

1 comentari:

Pietro ha dit...

Si tens raó, l'esperó del Xilum és molt guapo i molt més assequible,...beno almenys pels que ens agrada més l'estil montserratí