10 de novembre 2006

GELIDA


09.11.2006
Aquest dijous hem aprofitat que és la festa major de l'Autònoma, per anar a trepar una mica amb en Marc. Hem triat un clàssic d'entre setmana : Gelida. Si algú es pregunta que vull dir amb això de clàssic, només dir-vos, que avui hem arribat a ser unes 30 persones. Segurament això explica l'estat bastant patinós d'algunes vies. Això es fa palès sobretot al primer sector (Font Freda Esquerra) que és el més antic. Potser serà per això, o perquè les vies d'aquest sector són més antigues, però en general crec que el grau ressenyat d'aquest sector està mig grau per sota del real.
Malgrat tot en Marc s'embutxaca un parell de 6c, mentres que jo m'haig de conformar amb un parell de 6a+ i un 6b.
La característica principal de les vies és la verticalitat, només trencada per alguns desploms, i per tant predomina l'escalada de continuïtat amb passos aïllats més durs. També hi ha alguns diedres i bavareses i forces bloquejos sobre regletes.
Tot i que l'escola ja és veterana, jo no la vaig visitar per primer cop fins fa un any, ja que hi havia poca informació de la zona. Només el llibre de "Barcelona y Alrededores". Mirant aquest llibre semblava una escola poc apropiada pels que fem un grau mig-baix. Però mica en mica, van anar apareixent ressenyes de noves vies a diversos llocs d'internet, i el boca a boca a anat fent la resta de la feina.
Recopilant tota aquesta informació i parlant amb escaladors locals m'he atrevit a fer unes ressenyes completes de les zones Font Freda Centre i Font Freda Dreta. Us demano disculpes perquè encara hi ha un parell de vies de les quals em falta confirmar el grau i potser la posició d'alguns descuelgues és diferent de com l'he representat. Aprofito també per dir que si algú sap el grau d'aquestes vies o creu que alguna informació és errònia m'he la faci saber aquí mateix (als comentaris)

19 comentaris:

Gemma ha dit...

Ei!!! Per fi t'estrenes en el món dels blogs!! Estic segura que ets el més indicat per fer un blog de muntanya...
Genials les ressenyes de Gelida. El grau de les vies que falten, segons em va dir el Xavi C. l'altre dia, és V la 1 i 6a la 3.

Anònim ha dit...

Hola Pere, m'ha agradat molt el teu blog, i pel que veig ja hi tens molta informació, de moment encara no mo he pogut llegir tot.
Et poso als meus links i t'aniré seguint, amb el que surts em sembla que tindré feina per poder llegir-ho tot.
Benvingut! ens veiem a la roca.

Pietro ha dit...

Gràcies per la info Gemma. Ja pensava que era més o menys això, però davant del dubte no ho vaig posar

Anònim ha dit...

Bona feina Pere, si no et sap greu enllaçaré el teu blog des de'l meu.

Anònim ha dit...

Eis Pere (ja en som dos), benvingut al mon blogger! :)

Un apunt, la via num 13 del sector de la dreta diria que esta entre el 6a+ i el 6b. Pq l'ultima vegada que hi vaig ser, vaig estar parlant amb uns nois que la feien i els hi vaig comentar si la veien de 6b+. Van dir que mes aviat era un 6a+ i dps van fer la 15 confirmant que aquella si que era un 6b.

T'enllaco al meu blog, ok?

Anònim ha dit...

De la 13 conozco a uno que dice que es 6c.

De todo ha de haber... :) :)

¿Seguro que no os confundiais con la 12?

Si la pruebo ya os diré... :) :)

Yo he probado la 10, la 12, la 16 y la 17 y coincido con los grados indicados.

Anònim ha dit...

No K, era la 13, que tenia el bombo final mig desplomat :P

Pietro ha dit...

Hola companys blogger, cap problema amb que m'enllaceu, de fet jo ja fa temps que consulto els vostres blogs,...estan molt bé!
Respecte les vies, crec que el grau està bastant ben posat al sector Font Freda Dreta, potser si que la 13 és com a molt igual de difícil que la 15, per tant un 6b a seques. Una altra via que pot crear dubtes aés l'última pq té una entarada molt putilla. Però en tots els casos he preferit donar per bo el grau definit a la guia de Rockfax.com (http://www.rockfax.com/databases/results_crag.html?id=360)

Anònim ha dit...

Eis Pietro, ja veus! l'entrada de la última se las trae! i weno.. les reunions d'aquestes últimes vies son força cutres! No costava res posar dues xapes amb anella en comptes d'una xapa amb anella i una normal, unides per un bageto cutre... en fi :P

Anònim ha dit...

Eix,

Felicitat per l'iniciativa del blog. Interesantillo...

Et comento les vies que he fet i en les quals difereixo del grau que proposes, evidentment sempre es una opinio personal i discutible...
sector dreta:
11 -> diuen 6c. Es la de quimics negres que allunyen que t'hi cagues. Aquesta no la he fet encara.
12 -> 6b+. De moooolt canto i atletica amb sorpresa final. Moooolt maca i ben protegida.
13 -> 6c facilet de pasos fins. Maca i agradable de fer.
14 -> 6b+ rarillo i de roca dudosa.
16 i 17 -> per mi 6as. S'ha d'apretar mes que els 5cs del principi. Maques per aixo.
Sector esquerre:
1 -> 6a+ m'han dit. No l'he fet.
2 -> un bon 6a per mi
3 -> encara no esta acabada d'equipar penso. Comença a la dreta de la 2 per una fisura i engancha tota la placa de dalt, deu picar una mica.
4 -> 6b+ potens si et lies a dalt.
5 -> potser es quedaria en 6b+, nose.
13 -> 6b+ per mi. Te un pasillo rarillo i d'apretar al sostre. Bastant canto.

Espero haver aportat alguna cosa util...

DEU!

JD

Anònim ha dit...

Els 5º+ de tota la vida, els de l'esquerra de tot en aquest esquema, no us semblen massa fàcils? potser son 5º alguns d'ells?

Per cert la 14 deu n'hi do de 5º+ a 6b+ hi ha un tros...

Anònim ha dit...

Si els V+ de l'esquerra... potser el del diedre es quedaria en Vº i el seguent en V+ per un pasillo de panxeta a dalt nose. En tot cas son vies llargues i molt guapes. Cares de trobar d'aquest tipus.

La 14 la he fet nomes 1 cop i a vista, el grau el sabia a priori +o-, llavors potser es una mica mes facil o algo, ja se sap de vegades al anar a vista et pots encigalar una mica, pero de V+ ni de conya. Minim 6a+/6b fijo.

JD

Anònim ha dit...

la meva humil opinio:

sector centre:

10- pinta mes de 6c (no l'he fet)
11- 6c amb bons alejes
14- 6b roca cutre

sector dret:

5- 6b potser 6b+
13- 6b

en la resta coincideixo bastant (mes menys un plus), pero tingueu en compte que comparant amb els altres sectors el sector dret queda grau "regaladillu"

salut i enhorabona per les ressenyes

Anònim ha dit...

La via 10 es diu "Giva" i despres d'obrir-la la van probar 4 fieres del grau i tots van coincidir en donar-li 6c+.

Anònim ha dit...

hola

Unknown ha dit...

Hola a tots!

No he anat mai encara a aquest sector de Gelida.
Si em poguéssiu dir aproximadament qines alçades ronden les vies em farieu un gran favor.

Moltes Gracies.

Pietro ha dit...

Hola Oleguer,
Les vies d'aquests sectors estarien totes entre 15 i 25 metres. Al sector central o clàssic (on hi ha els tres 5cs seguits) si empalmes els llargs de dalt potser arribes als 30.

Unknown ha dit...

Moltes gracies Pere! Bon Blog.

Anònim ha dit...

ei merci per aquesta página ens ajuda ha orientarnos y descubrir nous sectors moltes grácies