06 de gener 2015

PUIG RAMADER


Gran sector de vies fàcils, o per concretar més de vies de V+/6a, ja que aquests són els dos únics graus presents. Potser aquest és el principal inconvenient del sector, juntament amb la llarga aproximació tant en cotxe, com a peu. Però si busqueu passar un dia ben tanquils, allunyats de tot, amb unes vistes excepcionals i gaudint del fantàstic calcari de Vilanova de Meià aquest és un magnífic destí. El sector és ideal pels freds dies d’hivern a la plana, sobretot aquells en que la inversió tèrmica es fa present i la boira és la reina de la Catalunya central.

Iniciant la dura i llarga aproximació. El sector queda quan la paret que es veu a la part superior dreta canvia d'orientació i disminueix l'alçada.

El passat 2 de gener amb la Nesa vam recordar vells temps anant a escalar tots dos solets i gaudint amb els cinquillos!
Els -3ºC  a Vilanova a les 10 del matí no tranquilitzaven gens a la Nesa, però no ens vam equivocar: mitja horeta més tard i 1000 metres més amunt la temperatura ja era de 10ºC i al migdia vam poder escalar amb màniga curta a 1600 metres!

La punta oriental del Puig Ramader amb el Pirineu sobresortint per darrera i Montserrat a l'horitzó.

No m’extendré gaire amb l’explicació de les vies ja que totes són més o menys igual: placa de calcari excepcional farcit de bones franges horitzontals que es va posant dreta fins arribar a la verticalitat, o fins i tot a tenir alguna panxeta. La presència o no d’aquestes panxetes i algun pas llarg esporàdic o alguna franja més roma són elements que fan oscil·lar el grau entre el V+ i el  6a+. Nosaltres vam escalar 4 vies: dues a la part esquerra de la paret i dues a l’extrem dret. Personalment em van agradar una mica més les de l’esquerra. Són un pèl més llargues i de continuïtat, i la roca potser és una mica millor. Però vaja, totes són bones.
Tot i els graus fàcils predominants no és un sector d’iniciació: el primer parabolt està sempre força amunt i després tampoc no és que estiguin molt junts.
Vam fer les següents vies:

-Caps Grossos de Mataró, V+, 30m. (***)
-Mamà Marta L1, 6a, 30m. (***)
-Senyora Rius, V+ (bastant més dur que el primer!), 27m. (**)
La Nesa iniciant "Senyora Rius"

-Les Guineus de Vilanova, 6a+, 27m. (**)
Jo mateix iniciant "Les Guineus de Vilanova"

Ressenyes aquí, i més explicacions sobre les vies i l’aproximació al bolg del  Jaumegrimp


5 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Una raconada tranquila, com no! amb la caminada que hi ha....nosaltres hi vam disfrutar molt.
Què be tots dos solets oi? no us ho deurieu creure.

Fernando ha dit...

Volvéis a estar en forma!!

Pietro ha dit...

Jaume, si el lloc és molt guapo i vam poder col·locar el Roc al iaios...a veure si els podem engatussar més sovint, jejeje
Fernando: home...diguem que tot just estem traient la pols al material ;)

JOSE LUIS ha dit...

Por si fuera interesante o de utilidad para ti, para tus compañeros de rutas o para los lectores de tu web, tengo publicado el siguiente blog:
plantararboles.blogspot.com.es
Un manual sencillo para que los amantes de la naturaleza podamos reforestar, casi sobre la marcha, sembrando semillas producidas por los árboles y arbustos autóctonos de nuestra propia región.
Salud,
José Luis Sáez Sáez

Albert Miguel San Andres ha dit...

Bones,

¿tienes reseñas de este sector? hace tiempo queremos visitarlo y no encuentro.

Mil gracias