21 de gener 2012

SICÍLIA 3: LES JOIES DE LA CORONA


Tercera i última entrega de la sèrie siciliana. I m’he deixat pel final les dues joies de la corona. Curiosament són dues parets que no estan a San Vito lo Capo si no a municipis veïns. Estic parlant de la Never Sleeping Wall a Custonaci i Crown of Aragon a Castelluzo.
Dues imatges de la impressionant Never Sleeping Wall

Ambdues parets comparteixen el mateix tipus de roca: calcari vermellós amb multitud de tufes i estalactites. Però són bastant diferents en quan a característiques. Never Sleeping Wall és una immensa planxa vertical o lleugerament desplomada de fins a 90 metres que podríem qualificar com el reialme de les tufes. Malauradament la paret només compta amb 15 vies de les quals 5 o 6 només aptes per escaladors forts físicament i mentalment (Long white night, per exemple és un 7c de gairebé 60 metres amb només 14 xapes). Crown of Aragon en canvi és una paret balmada on a més de tufes trobem força estalactites. Compta amb 30 vies majoritàriament entre el 7a i el 8a. Però si ens movem per sota d’aquests graus també hi tenim feina per un parell de dies. Segurament aquest és el sector més fotografiat de Sicília ja que té una orientació sud que li dòna molt bona llum i un teló de fons espectacular amb la Badia i el Monte Cofano sempre presents.

A Never Sleeping Wall vaig provar:

-Peperoncini, 6a, (**). La més fàcil. Placa de forats, fissures i regletes.

-Silent Sleep, 6a+, (***). 30 metres de mar de tufes on el més difícil és encertar el millor camí. Potser perquè no l’encerto gaire, la trobo durilla pel grau, però molt bona.

-Long Sleep, 6b+, (***). Li hauria posat 5 estrelles si no fòs perquè un pas al final ho espatlla tot. La via és una interminable placa de tufes per gaudir de valent, però per arribar a la R. apareix un pas morfològic amb bloqueig regletero i llançament a canto salvador no massa bo.

Jo mateix a Long Sleep (6b+) i a Bella Susanna (7a)

-Pioneer, 6c+, (*****). Festival de tufes en desplom força pronunciat.

-Bella Susanna, 7a, (*****). Llarguíssim mur de tufes desplomadet on cap pas deu superar el 6c, però els 33 metres i els “alejes” de la primera meitat (fins a 5metres!) acaben passant factura a dalt on hi ha els passos més durs. Jo hi arribo fos i taquicàrdic i m’haig de parar a descansar a dues xapes de la R., tot i que aquí les xapes estan molt juntes.

La Gemma a Sweet dreams are made of this (6c)

I a Crown of Aragon:

-La crema canela, 6a+, (***). Molt variada: plaques, tufes i diedre final. Li falta una mica d’homogeneïtat per ser un viot, ja que té un crux en desplom més difícil de 6a+.

-Panettone di Guano, 6c+, (*****). Llarg i pronunciat desplom de tufes i estalactites. Llàstima que me la trobo força “bagnata” (mullada) i no encadeno.

-Sugar daddy, 6b, (***)

-Novantanonno, 6b+, (***). Dues vies molt semblants: plaques verticals de forats i últim tram desplomat i dur pel grau.

Pol a Novantanonno (6b+)

-Troppo Dicci, 7a, (***). Desplom de tufes i forats, no gaire llarg però sense treva. Dos intents i sense encadenament: un pas d’invertits i laterals se’m resisteix.

I fins aquí la crònica siciliana, un lloc on m’atreviria a dir que hi tornarem!

Erice

Les últimes postes de sol a la Badia de Cofano

9 comentaris:

Gemma ha dit...

Hauràs de tornar a Sicília només per encadenar la Bella Susanna, je je je... La tens a punt a punt! ;)

Pietro ha dit...

Bufff, no sé si tinc ganes de tornar a passar la por que vaig passar amb aquells alejes de la primera part!

Jaumegrimp ha dit...

Fotos de calendari Pere! Impresionant el Paredó de la Bella Susanna.

Pietro ha dit...

Ja ho pots ben dir Jaume, la Never Sleeping Wall és un "paredón" com n'he vist pocs! Pel que fa a les fotos, la veritat és que en vam fer tantes que alguna de bona surt de tant en tant!

Pekas ha dit...

ostia.. fa uns díes que em volta per el cap anar a sicilia.. ves per on... ;-))) Em miro amb calma els teus blogtículos i ja et preguntaré alguna coseta.. ;-)))

( Té molt bona pinta.. ;-)))

Pietro ha dit...

I tant, cap problema, aquí estaré!

Oriol ha dit...

Hola
Anem cap a Sicilia aquest nadal, ens podries recomanar algun lloc on allotjarnos? La idea es quedarnos per San Vito i som vastants (8 o 10).
Salut!

Pietro ha dit...

Hola company, per aquesta època l'única opció que jo conec és llogar apartaments i els únics que et puc recomanar (perquè són els únics que he estat) són els que vam anar nosaltres. Eren els d'un home que es deia Giuseppe i que en té varis. Els que estavem nosaltres hi cabien 6 persones i ens cobrava 40 € per nit. El seu mail: sc.casavacanze31@tiscali.it
Si et poses en contacte amb ell dona-li records del Pere Carreras i del Pol Cruells! Sort!

Oriol ha dit...

Perfecte.
Be, li enviarem un mail, aviam que ens proposa, les fotos molt guapes, dona moltes ganes d'anar-hi. Les fotos de la guia d'escalada que tinc trobo que no fan del tot justicia al lloc pero veient les que corren per internet te pinta de ser una joia.
Salut!