25 d’abril 2011

KALYMNOS: ELS SECTORS

Recent tornats de Kalymnos, crec que hi ha un fet que explica clarament com ens ho hem passat: ja tenim bitllets per tornar-hi a l’estiu! I això que el temps ens va fer una mica la guitza durant els primers 4 dies amb força variabilitat, ruixats i vent fort i fred.

Han estat 7 dies seguits d’escalada, inclús sota la pluja, amb moltes sensacions, juntament amb els companys Gemma i Pol.

No m’extendré gaire explicant generalitats sobre aquest paradís de l’escalada, doncs suposo que tots n’heu llegit o sentit parlar llargament.

La intenció és fer tres posts: aquest primer per explicar-vos quins sectors vam visitar, un segon comentant les vies realitzades i recomanades, i un tercer bàsicament d’imatges.

Som-hi doncs:

Com ja he comentat, la Nesa i jo vam escalar 7 dies seguits a 7 sectors diferents (només vam repetir Arhi respecte la primera visita ):

Dia 1 (16/04/2011) – KALYDNA

Un sector relativament nou (2005) constituït per una immensa placa ataronjada amb una escalada poc kalymniana: predomina l’escalada tècnica de placa, tot i que no hi falten algunes petites tufes (xorreres) i "blobs" (bròquils).

Hi passem la primera tarda, només arribar, i sense haver dormit les últimes 34 hores!

Molt recomanable.

Dia 2 (17/04/2011) – ARHI


Sector pioner, on va començar tot l’any 1997. Infinitat de vies i estils, amb l’únic inconvenient que les més clàssiques de la zona de la gran cova comencen a estar força sobades.

Recomanable pujar al subsector Balcon Helvetia.

Imprescindible.

Dia 3 (18/04/2011) – GHOST KITCHEN


Novament una espectacular balma amb les formacions més rares i recargolades de tota l’illa, i a banda i banda slabs i plaques per tothom.

Imprescindible.

Dia 4 (19/04/2011) – ARGINONTA


Un sector força nou i discret quan te’l mires des de lluny, però que amaga autèntiques joies entre el 6a i el 7a. Vies força atlètiques. Molt recomanable si ens movem per aquests graus. Hi escalem sota la pluja i inclús així la roca és adherent!

Dia 5 (20/04/2011) – ILIADA


Un sector poc vistós a simple vista i des de lluny, eclipsat per la proximitat d’Odyssey. Però val molt la pena caminar els 10 minutets més i gaudir de les vistes i vies d’Iliada. Altre cop coves amb tufes i slabs a banda i banda. Potser poques vies “kalymnianes” i una mica sobades.

Molt recomanable.

Dia 6 (21/04/2011) – GRANDE GROTA & PANORAMA


El sector més famós, espectacular i fotografiat de Kalymnos. Balma de propocions gegantines farcida de tufes i estalactites. Al veí Panorama plaques desplomades interminables, ratllades per milers de tufes i “blobs”. Poques vies fàcils, que fan que al matí hi hagi autèntiques bufetades per agafar tanda: els lolos hi volen escalfar i els mortals són les úniques que podem fer!

Dia 7 (22/04/2011) – KASTRI


Un sector curiós i poc visitat, situat al voltant de les runes d’un antic castell del segle IV AC. Vistes impressionants i un bon grapat de vies espectaculars i atlètiques, entre el 6a i el 7a+.

Molt recomanable per tenir un nova visió de l’illa i desconnectar una mica dels sectors massificats.

6 comentaris:

jortx ha dit...

A l'estiu?? Ja us podeu llevar a les 5 de la matinada per no morir fregits!!

Ben tornats parella!

Gemma ha dit...

Ja teniu bitllets per l'estiu????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Jo també en vull!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pol Cruells ha dit...

oooooh! ja teniu els bitllets?! guau! voy volando!....

Pietro ha dit...

Ei Jortx, si aquesta és la reacció que et dicta el sentit comú, però ja fa molt temps que m'ho miro i investigo sobre el tema. Fins i tot vaig parlar amb l'Aris Theodoropoulos (l'autor de les guies) i tothom diu que es força possible escalar a l'estiu. Actualment a Kalymnos hi ha una dotzena de sectors amb ombra fins les 14:00 o les 15:00 i fins i tot 3 o 4 sectors amb ombra pràcticament tot el dia!
No ho sé, ens arriscarem i ho anirem a comprovar personalment, jejeje.

Gemma i Pol: ja veig que esteu a punt d'apuntar-vos, jejeje.

Jaumegrimp ha dit...

Quines vacances més ben aprofitades!!
Felicitats!!

jclaramunt ha dit...

pim pam! així segur que us surt més econòmic. Vinga ja tinc ganes que expliquis més!

Salut bou!