13 de juny 2010

PER FI LA MORETONA

Després de més de 15 anys escalant, aquest dissabte ha arribat la primera visita a una de les zones més històriques de la Catalunya central: la Moretona. Aquesta és una escola on sempre havia volgut anar, però sempre sortia alguna excusa per aplaçar la visita: que si a mi no m’agrada, que si el grau està molt ajustat, que si les vies són molt a bloc, que si massa fred, que si massa calor...
Ens acompanya per l’ocasió un enamorat de la zona que ens farà d’excel·lent guia: en
Mohawk.
El primer bon consell que ens dóna és que aparquem només entrar a la pista, ja que hi ha molt fang i podem tenir problemes al tornar perquè fa pujada.
Els 10 minuts extres de passejadeta ens serveixen per gaudir del magnífic entorn (“entorno canadiense” diu algú, jejeje) i de la primavera en la seva màxima expressió. El bosc emana colors, olors i humitat per tots costats. La veritat és que no sembla que estiguem ja a mitjans de juny.

En Mohawk encadenant "L'ovella negra" (7a+)
Durant la passejada en Mohawk també ens va preparant psicològicament:

“Les vies de la Moretona són un autèntic puzle. Al primer intent semblen impossibles, però després van apareixen una regleta per aquí, un bidit per allà, un lateral, una pinça,...”
“...estan ben equipades, però s’ha d’escalar força entre xapa i xapa; aquí, o puges pels teus propis mitjans o no puges...”
“...són curtetes però fa falta pila; quan et sembla que ja la tens arriba la sorpresa final per entrar a la reunió...”

La veritat és que jo ja ho sabia tot això, però la Nesa i la Carlota comencen a pensar: “Buff, on ens han fotut aquest parell!”
Sense adonar-nos ja estem al peu del sector i comencem per les vies “fàcils”:

-Via nova (nom desconegut), V, (*): a la dreta de “La noia de les bruquis” i just per la dreta d’un arbre que hi ha a mitja paret amb la soca molt terrosa. Segurament la més fàcil del sector, però està molt bruta!
-El passarell, 6a+, (**). Primera lliçó moratonenca. Té totes les característiques que ens havia comentat en Mohawk durant el passeig...i només 6a+! La Carlota se la posa com a repte del dia i se l’acaba traient (al segon pegue crec recordar). Felicitats companya! Estàs progressant molt i molt ràpid.


Carlota encadenant "El passarell", (6a+)
-La Panolieta, 6b, (**). Segona lliçó. Aquí ja em calen dos intents per resoldre el puzle.
-La noia de les bruquis, V+, (*). Retornem a les “fàcils” perquè la Nesa ha flipat amb les dues anteriors. La pobra està sortint d’unes angines i no ha estat el millor dia per fer el seu debut a la Moretona. Via sense més història, tret d’una arribada curiosa a la R.
-Sin sosten, 6c, (**). Festival de regletes i bidits. Aquesta me la posa el Mohawk de deures, i a fe de Déu que intento fer-los , però no hi ha manera: li foto 5 pegues en tope-rope i no aconsegueixo encadenar-la. Al final ja la tinc, però ja no em queda pila per aguantar-la seguida de dalt a baix...Ja tinc excusa per tornar! I com diu el mestre “tot el que no va a la llibreta va als bíceps”.

En definitiva, escola exigent en un entorn idíl·lic...Crec que li podria acabar agafant el gustet, jejeje!

12 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ep Pere! jo tampoc he escalat mai a la Moretona i pel que comentes em sembla que el tema seguirà igual!!??
Us heu buscat un bon amfitrió.

Carlota ha dit...

Doncs a mi al final sí que em va agradar la Moretona. Serà per què vaig triumfar?
Pere, el 6c ja el tens, hi has de tornar.
La seqüènca del 6a+ molt bona. Gràcies!

Fernando ha dit...

Felicidades por haberla poido visistar; nunca es tarde.

jclaramunt ha dit...

Molt intenses les vies de la Moretona...però el lloc i l'ambient són 1.000 vegades millors que Calders per exemple.
El tipus d'escalada soposo que com tot, és acostumar-s'hi. Ara que tu d'aqui quatre dies serà dels llocs més propers que tindràs.

Mohawk ha dit...

Moretona Power!, clar que sí!!

Aquestes vies con s'ha de lluitar són les que millor recompensa et donen, je, je, je...

A tibar-li!!

PGB ha dit...

Jo només hi he estat un cop i em va agradar. Llàstima que quedi lluny, potser d'aqui uns anys amb el 4t cinturó millora la comunicació fins allà.
No vas fer la clàssica Guerrillera? Un 6a molt moretonenc! :)

TR ha dit...

Ei Bows..

LA GUERRILLERA (6a o 6a+, no sé...)és un exemple clar de bellesa i alhora intensitat...no dubteu en catar-la i fer-la

La llàstima és que el MILLOR de la Moratona comença a partir del 7a+...però és igual..MALALTS MANRESANS, un cop estudiada té una interessant coreografia..

Jortx ha dit...

Fins a 7a+ també hi ha vies brutals: cacatua, monte de venus, guerrillera, malalts manresans, no pica, síndrome post-orgasme, falòcrata...... si més no, no et deixen indiferent!

A veure si des de l'exili em vaga actualitzar la ressenya, que entre alguna realització (modesta) nostra i les tallades de bacallà del ramonet ja quasi no queden interrogants!

Content que us hagi agradat; per mi dels millors sectors que hi ha.

Pietro ha dit...

Jaume: home,li hauries de donar una oportunitat (com nosaltres),si més no per passar una bona tarda d'estiu!

Pere, Tranki i Jortx: Gràcies per les recomanacions. La Guerrillera ja la tenia a la llista ja, però n'haviem de deixar alguna de fàcil per escalfar el proper dia que hi anem!

Anònim ha dit...

Eo,
he ensopegat per casualitat amb aquest blog i he tafanejat a les "diapos". Voldria preguntar-te on és el monòlit que apareix a una d'elles just abans de les de Montserrat.
Si tens un moment per contestar-me, pots fes-ho al meu mail: ricard.darder@gmail.com
Gràcies. Vagi bé

Coti ha dit...

Hola a tots/es,

jo també recomanare algunes vies per sota del 7a que m'han semblat bastant bones, Mort als ideals visca els diners 6a+, Rudo alpinista 6b, Sinequano 6c.

Vinga a tibar fort!

Pietro ha dit...

Gràcies Coti, també les anoto!