18 de gener 2008

MALLORCA (CAPÍTOL 5): PUIG D'EN GARRAFA

Ens queda un dia per escalar i tinc dubtes sobre quina zona triar: Valdemossa, Port de Sóller, Tijuana, Sa Creveta, Puig d’en Garrafa… Al final em decideixo per aquesta última zona gràcies a un parell de comentaris que en fa la guia. El primer és que hi ha un sectoret (Solarium) de vies fàcils amb bona vista i sol tot el dia; bàsicament els tres ingredients que necessita la Nesa per triomfar. Els segon és que , tant aquest sector com un que hi ha a 10 minuts (Sector Corral), són bastant recents, amb la qual cosa dedueixo que les vies no estaran gens sobades.
Ho hem encertat!...les dues previsions es compleixen. Al sector Solarium fem tres vies i la Nesa les frueix totes tres fent-les de primera: Dimensión paralela (4), Shin Chan (4+) i Mafalda (5). Totes tres d’uns 15 metres i algun pas més interessant del que podria denotar el grau.


Arribant al sector Solarium i Nesa obrint la via "Dimensión paralela" al mateix sector.

Ens ho prenem amb calma tot fruint del solet i de les vistes cap a Santa Ponça. I ja a la tarda ens desplacem al sector Corral amb un objectiu molt clar per part meva: no vull marxar de Mallorca sense encadenar algun 6b+ a vista i sembla que aquest sector té la via que estic buscant:
-Al tanto que va de canto, 6b+, 21m , (***). Magnífica i variada via amb trams de tibar de grans cantos i d’altres de més tècnics de ditets i col·locació. Roca excel·lent. Per fi encadeno un 6b+ a Mallorca !


Dues imatges d'aquesta via extretes de la guia de Rockfax

-Cala Bruix:, 6a, 20m, (***). Abans del 6b+ fem aquesta via que també és molt bona i espectacular. Comença enfilant-nos per un arbre sec (probablement partit per un llamp, perquè es veu una mica carbonitzat) fins a agafar un esperonet que ressegueix el cantó d’una cova. Aquí trobem grans forats i xorreres. I per acabar la cirereta del pastís: un desplomillo interessant.


Dues imatges d'aquesta via

-Bufon, 6b, 18m (**). Continuïtat i pila sobre tot tipus de forats i nances.

En definitiva, ha estat una bona tria per marxar de Mallorca amb un bon gust de boca,...i qui sap,...potser tornarem perquè ens han quedat moltes zones per visitar!

10 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

El teclat deu treure fum! no em dónes temps a llegir el post que ja en tenim un altre...que bé que us ho heu passat punyeteros!!!
llàstima que Mallorca estigui tan lluny.

Pietro ha dit...

Jaume, la meva rapidesa redactora té truc: ja portava els posts escrits des de Mallorca. Aquí només he hagut de penjar les fotos ;)

Gemma ha dit...

Confirmat! Haurem de tornar a Mallorca, veient totes les zones que ens falten...
La Nesa està espectacular al
6a "Cala Bruix"!!! I això que és una via amb panxa ;)
I felicitats pel 6b+!
Esteu molt forts, quan tornem a sortir junts no us atraparem... :)

alpinistaderevista ha dit...

Atenció Pere, "obrir via" vol dir= pujar de primer per un lloc on no ha pujat mai ningú - Pati Blasco, Redactora en cap de Escalar. -
Per tant no es pot aplicar a escalar de primer en una via esportiva, crec.
Joan

Pietro ha dit...

Ja ta,...ja ha arribat aquí el tribunal de la inquisició!
Carai Joanet, tampoc no cal ser tan purista no!!!,...ja ens entenem. És per no fer servir sempre l'expressió "pujar de primer".

pmmp ha dit...

Hola que tal. He trobat el teu blog de casualitat cercant informació adicional a la que tenc de Sa Gubia.
Som de Mallorca i si heu de tornar a escalar per aquí et puc ajudar en quant a zones per visitar a més de recomanar-vos algunes vies.
D'entrada dir que si heu de tornar no deixeu d'anar a n'el Port de Soller on hi ha algunes de les millors vies de sisé grau de l'illa, així com a la zona coneguda com el "Muro de Caimari" i la recent "Ca'n Ortigues" entre d'altres.

Salutacions

Pietro ha dit...

Hola pmmp, gràcies per l'oferiment i les recomanacions. De moment no tenim previst tornar per Mallorca en breu, però ja fa temps que em pica la curiositat el tema del Psicobloc així que potser l'estiu vinent...ja veurem.
Salutacions.

Anònim ha dit...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!

Anònim ha dit...

[url=][/url]

Anònim ha dit...

[quote]Ens queda un dia per escalar i tinc dubtes sobre quina zona triar: Valdemossa, Port de Soller, Tijuana, Sa Creveta, Puig d’en Garrafa… Al final em decideixo per aquesta ultima zona gracies a un parell de comentaris que en fa la guia. El primer es que hi ha un sectoret (Solarium) de vies facils amb bona vista i sol tot el dia; basicament els tres ingredients que necessita la Nesa per triomfar. Els segon es que , tant aquest sector com un que hi ha a 10 minuts (Sector Corral), son bastant recents, amb la qual cosa dedueixo que les vies no estaran gens sobades.Ho hem encertat!...les dues previsions es compleixen. Al sector Solarium fem tres vies i la Nesa les frueix totes tres fent-les de primera: Dimension paralela (4), Shin Chan (4+) i Mafalda (5). Totes tres d’uns 15 metres i algun pas mes interessant del que podria denotar el grau.[Image][Image]Arribant al sector Solarium i Nesa obrint la via "Dimension paralela" al mateix sector.Ens ho prenem amb calma tot fruint del solet i de les vistes cap a Santa Ponca. I ja a la tarda ens desplacem al sector Corral amb un objectiu molt clar per part meva: no vull marxar de Mallorca sense encadenar algun 6b+ a vista i sembla que aquest sector te la via que estic buscant:-Al tanto que va de canto, 6b+, 21m , (***). Magnifica i variada via amb trams de tibar de grans cantos i d’altres de mes tecnics de ditets i col·locacio. Roca excel·lent. Per fi encadeno un 6b+ a Mallorca ![Image] [Image]Dues imatges d'aquesta via extretes de la guia de Rockfax-Cala Bruix:, 6a, 20m, (***). Abans del 6b+ fem aquesta via que tambe es molt bona i espectacular. Comenca enfilant-nos per un arbre sec (probablement partit per un llamp, perque es veu una mica carbonitzat) fins a agafar un esperonet que ressegueix el canto d’una cova. Aqui trobem grans forats i xorreres. I per acabar la cirereta del pastis: un desplomillo interessant.[Image][Image]Dues imatges d'aquesta via-Bufon, 6b, 18m (**). Continuitat i pila sobre tot tipus de forats i nances.En definitiva, ha estat una bona tria per marxar de Mallorca amb un bon gust de boca,...i qui sap,...potser tornarem perque ens han quedat moltes zones per visitar![/quote]

wow, seriously?!

Just thinking..