12 de gener 2008

MALLORCA (CAPÍTOL 3): S'ESTRET

S’Estret és una de les escoles més concorregudes de Mallorca. Una sèrie de factors ho afavoreixen: la proximitat a la capital, el gran nombre de vies fàcils i la comoditat de l’aproximació. L’escola està situada a només 3 quilòmetres de Valldemossa, un dels pobles més bonics de l’illa i val la pena arribar-s’hi. Millor fer-ho a la tarda, al plegar, i aprofitar per berenar una xocolata desfeta amb coca de patata a una de les seves moltes pastisseries. Per cert, si us pregunteu perquè se’n diuen coques de patata (jo ho vaig fer), la resposta és obvia: “perquè estan fetes de patata!”. Això és el que em va contestar el forner amb cara d’incredulitat. Però és que us asseguro que no tenen gens de gust de patata!...”síiii, ja ho sé...” em va dir novament el forner, “...aquesta és la gràcia!”...només li va faltar afegir: “tu no ets d’aquí oi?.

Valldemossa i la "Coca de patata típica d'allí.
Bé, tornant a l’escalada, avui havia de ser el dia de la Nesa; tantes vies fàcils i de bona qualitat, segons la guia de Rockfax, donaven a entendre que es posaria les botes fent de primera. Però a l’hora de la veritat, va fer acte de presència un inconvenient que ja podíem preveure: si ho heu endevinat!, el SOBAMENT de les vies fàcils. Malgrat tot, encara n’hi queden algunes de força aprofitables:
Sector Pasión:
El sector Pasión és el més allunyat i un dels darrers equipats, cosa que fa que la roca encara estigui bastant bé.
-Passión interminable, 5, 30m (***). Llarga i variada, sobre excel·lent roca. Dos slabs connectats per una petita canal diedre amb algun pas força tècnic. L’slab final ens reserva una agradable sorpresa: una gran llastra diagonal que ratlla la paret de dalt a baix i ens proporciona magnífiques preses.
-El bandido de un brazo, 6a, 30m (***). Una altra excel·lent i variada via: slabs, plaques, esperonets,...
-El culo, 5, 20m, (*). Entrada xunga, molt xunga per ser només un cinquè, i slab sense més història.




Nesa a "Pasión interminable" i a "El bandido de un brazo"

Sector Mario:
Tres vies, teòricament per debutants, que a l’hora de la veritat, no ho són tant, si més no per escalar de primer.
-Mario Moreno, 5, 20m (**). Seria un magnífic cinquè si no fos perquè està molt sobada, especialment el pas clau.
-Zarzamora, 4+, 20m (**). Segons la guia de Rockfax és la pitjor del sector, però jo l’he trobat molt interessant. Un slab molt fàcil, ens porta a una mena de canal-diedre desplomadeta amb molt de canto. Espectacular i poc usual en aquest grau. (Foto esquerra).

Sector Cuarentón:
El sector amb més vies i varietat de grau.
-Las cagao, 5, 15m (**). Una altra bona, que ni tan sols el sobament aconsegueix desmerèixer.
-Part Forana, 5+, 20m (***). Faig aquesta via amb l’intenció de posar les cintes al 6b+ del costat i al final resulta que és molt bona. Final explosiu amb bon canto.
-Red Stain, 6b+, 18m (**). Dificultats concentrades a la segona meitat que és força desplomada i amb els seguros allunyadets. En general té bon canto, excepte a l’última secció (on t’has d’agafar a dos bidits, crec que picats), que a mi se’m resisteix.

En resum, ha estat un dia bastant light, però la Nesa no ha pogut escalar tantes vies de primera com ens pensàvem per culpa del sobament, que la posa molt nerviosa.


4 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Fa bona pinta el pastisset de patata! Veig que a mes de Ensaimades i sobrasada hi ha mes coses a Mallorca...un post molt interessant, es veu que us ho vàreu passar be!

alpinistaderevista ha dit...

menos pasté de patata i mas escalar, cojones, tanta marikoná.

Pietro ha dit...

Que brutu que ets Joanet ;)
Per un cop que deixes un comentari i haig d'aguantar això!
Has de tenir en comte que aquest bloc en principi era un "bloc d'escalada turístico-gastronòmica" (quan un no passa del 6a ha d'omplir pàgines amb el que faci falta!). Mica en mica em vaig anar fanatitzant i vaig abandonar la part turístico-gastronòmica, però de tant en tant encara retorno als origens.
Apa, tu ves entrenant que jo em vaig fotent coques de patata, groink, groink ;)

Gemma ha dit...

Ostres, hi ha alguna foto de la Nesa molt espectacular! I si a sobre estava sobat... té molt mèrit!
M'hauria agradat tastar aquesta coca de patata... té molt bona pinta! Quan vam anar-hi noslatres no vam descobrir aquesta coca tradicinoal.. ens vam quedar amb el flaó i l'ensaimada :(
Ja sé que és molt demanar... però, tens la recepta?