26 d’agost 2007

TURQUIA

Ja estem a casa!
Tot i que el nostre viatge a Turquia ha estat de trekking i turisme, entre tanta roca no hem pogut evitar enfilar-nos a alguna paret i fer investigacions sobre el tema. Val a dir que ho hem tingut fàcil ja que el nostre guia durant el trekking era uns dels principals impulsors de l’escalada a Turquia i es sabia cada txapa del país de memòria!. El país té un potencial enorme per l’escalada, però li falta infraestructura i equipadors per esdevenir un destí d’escalada popular,...bé i a l’estiu li sobren 10ºC de temperaura! . Les principals zones d’escalada esportiva es concentren als voltants d’Antalya, a la costa sud del país. També em va sorprendre l’existència d’un parell de zones a les muntanyes de l’Adalaglar, perdudes al vell mig de l’Anatolia. Aquestes muntanyes similars als Picos de Europa però molt més altes (3700m) i seques destaquen però per les seves vies llargues obertes majoritàriament per italians i suïssos. També són un destí perfecte per l’esquí de muntanya.
A continuació adjunto algunes adreces interessants d’escalada a Turquia:

Olympos:
http://www.olymposrockclimbing.com/olymposrockclimbing/
Josito Camp: http://www.climbingcamp-antalya.com/
Antalaya a 8a.nu: http://www.8a.nu/eng/articles/antalya.htm

I a continuació un resum fotogràfic del viatge:

Matant el cuquet:



Trekking a la Cappadocia i muntanyes Aladaglar:




Istanbul:

11 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ei! veig que us ho heu passat molt bé, benvinguts!

Jortx ha dit...

Acollonants les fotos Pietro!

jclaramunt ha dit...

Molt bones les fotos! Els paisatges són una passada!
Benvingut!

Xavi ha dit...

Hola Pere, xules les fotos. A veure si les veiem al complert. Veig que ha anat molt bé el viatge. A veure si ens veiem per la "city". Adéu.

Gemma ha dit...

Hola Pietro!
Les fotos són espectaculars, esperem amb ganes la resta. Ja us confirmarem el dia!

Anònim ha dit...

Hola! Estema pensant anar a Turquia per a juny i ens aniria molt bé la vostra informació. En principi haviem pensat en 15 dies de turisme i escalada, però encara hem de vore el preu, quan costa dormir per ahi, transport,....si ens surt massa car igual optem per una setmaneta per Turquia i una setmaneta d'escalades per cas. Res, que si ens pots donar informació de allotjament, escalar, transport per dins de Turquia,...segur que ens va molt bé. Moltissimes gràcies. Anna.

Pietro ha dit...

Anna, em sap greu però no et puc ajudar gaire perquè nosaltres vam anar contractant un paquet de 15 dies amb una petita agència local (demavendtravel.com). Vam pagar 500 € per persona amb tot inclòs (menjar, allotjament, transport amb minibus, campaments, vol Kayseri-Istanbul,...) amb lo qual pots deduir que els preus són bastant barats. També et puc dir que si voleu anar a escalar no deixis de consultar les webs que us he linkat a l'article. Són totes de la zona d'Antalya, la millor per fer esportiva (i pràcticament la única). Una correspon al camping d'escaladors Josito on sé de bona tinta que hi ha molt bon ambient i que els preus són barats. L'únic problema és que a l'estiu hi fa molta calor.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies Pietro! Buscaré mes informació i si de cas ja et tornaré a molestar, ;-) Moltes gràcies de nou i a vore si ens veiem per les parets. Records! Anna

Anònim ha dit...

Hola Pietro, mi compi y yo vamos a escalar a Antalya y tu info nos viene genial, pero también nos gustaría conocer esa zona de Capadocia donde tú has estado, ¡las fotos son preciosas!. Nos gustaría que nos orientases sb cuánto tiempo hace falta +ó- para visitar esa área y si la agencia de tu empresa, o el guía que dices que escalaba, nos podrían ayudar a organizarlo, para llevar un programa claro y aprovechar el tiempo a tope. Moltes gracies, que no parlo el catala. Sonia

Pietro ha dit...

Hola Sonia, no et puc ajudar gaire més del que ja li vaig dir a l'anterior comentari, però ho intentaré. L'agència que vam contractar es deia Demavend (demavendtravel.com)i el guia Maurits (ho pronunciavem Morís). Per la Capadocia, el que acostumen a fer la majoria d'agències és una excursioneta de 2 dies per la Vall del riu Ihlara i després uns tres dies a Goreme fent excursionetes d'un dia des d'allí. Està molt massificat, però per mi igualment val la pena. Després ens vam traslladar a les Muntanyes d'Aladaglar (Montes Taurus), a un parell o tres d'hores de cotxe de Goreme i allí vam fer un trekking de 7 dies. Allí sí que molt més tranquils. Però se'm va fer llarg, perquè el paisatge és molt sec i repetitiu. A més no era ben bé una travessa. Varis dies feiem dos nits seguides al mateix camp i feiem excursions d'anar i tornar al mateix lloc que a mi em van sobrar. A les muntanyes d'Aladaglar també hi ha alguns lloc on escalar però desconec on pots trobar les ressenyes.
Espero que t'hagi servit d'algo.
Que vagi bé!

Anònim ha dit...

increasing canberra calibri department vacancies shuklacs fudge theatres hkstuk unskilled stax
lolikneri havaqatsu